Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2011 07:37

Луценко почав "волочити ногу"

— Учора засідав консиліум лікарів з шістьох осіб, — розказує біля будівлі Печерського райсуду 46-річна Ірина Луценко — дружина арештованого екс-міністра Юрія Луценка. — Наскільки я знаю, зі слів чоловіка, комісія не надала на його прохання письмовий висновок про стан здоров'я. Я так розумію, їхні думки розділилися. Вони не хочуть підтверджувати цей діагноз (цироз печінки — "ГПУ"). Видно, він хворий, із температурою. Це вже не той запал, який був раніше у Луценка.

О 9.15 суддя Сергій Вовк заходить до зали.

— Ваша честь, сьогодні вночі у мого чоловіка був напад, — встає з місця Ірина Луценко. Напередодні вона заявила, що чоловікові так зле, що він почав "волочити ногу". — Я буду просити суд робити технічні перерви.

Суддя киває. Просить запросити до зали свідка Олексія Прилипка. Він 2005 року був керівником Департаменту розвідки й пошукової діяльності МВС. До нього на посаду оперуповноваженого був прийнятий водій екс-міністра Леонід Приступлюк. Документи про призначення підписав Прилипко. А наказ — Луценко.

— Команду міністра брати на роботу Приступлюка я не отримував, — говорить 55-річний Олексій Прилипко. — Я не ходив до нього, не питав: приймати чи ні. Це нелогічно. Подання на прийом на роботу підготували в кадровому апараті. Ставити його під сумнів у мене не було причин.

Він хворий, із температурою

— Приступлюку було 47 років. Чи відомо вам про те, що на службі в органах внутрішніх справ перебувають особи до 45 років? — запитує прокурор Антон Зінченко.

— Я вношу протест, — підхоплюється з місця Юрій Луценко, 46 років. — Прокуратура нав'язує відповідь, неправильно трактуючи норми проходження служби.

— Скільки було випадків, коли на службу приймали осіб 60–70 років? — перефразовує прокурор.

— Ваша честь, прошу призначити медичну експертизу для представників звинувачення, — знову встає екс-міністр. — Вони впадають в маразм своїми запитаннями.

Присутні в залі сміються. Суддя Сергій Вовк робить їм зауваження і каже, що  наступного разу видалить із зали.

— Свободу політв'язням! — кричать знадвору з десяток прихильників Луценка, які стоять під вікнами. — Юрі — волю!

Охоронець зачиняє вікно. Луценко усміхається, дивиться у стелю.

Допит завершується за 2 год. Екс-міністр подає клопотання, щоб в один день допитали двох свідків: екс-керівника кадрового апарату Миколу Курка та колишнього радника Луценка Валерія Мельника. Таким чином хоче унеможливити тиск на них прокурорів.

Суд переніс розгляд справи на 27 вересня. В цей же день продовжать судити й екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко почав "волочити ногу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути