четвер, 29 квітня 2010 03:30

"Литвину треба дарувати щось духовне"

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Віце-прем’єр з регіонального розвитку Віктор Тихонов щось шепоче на вухо міністрові надзвичайних ситуацій Несторові Шуфричу учора перед початком засідання уряду
Віце-прем’єр з регіонального розвитку Віктор Тихонов щось шепоче на вухо міністрові надзвичайних ситуацій Несторові Шуфричу учора перед початком засідання уряду

Учора газон навпроти будівлі Кабінету Міністрів готували до Дня перемоги. Замість суцільної зеленої трави викладають із квітів зірку та георгіївську стрічку.

— Зірка має бути червоною, хоча наш дизайнер може додати й інших кольорів, — розповідає садівниця 47-річна Валентина. — А стрічка — як годиться, помаранчева та чорна. Використаємо чорнобривці, темні фіолетові рослинки — якусь траву, вона майже чорна.

Перед засіданням Кабміну міністри оговорюють бійки в парламенті та закидання курячими яйцями спікера Володимира Литвина.

— Такого цирку ще не було, — звертається урядовець до міністра надзвичайних ситуацій Шуфрича.

— Литвину особливо дісталося, — відказує 43-річний Нестор Шуфрич.

— А сегодня у него день рождения, — додає віце-прем"єр із силових питань 49-річний Володимир Сівкович. — Поеду к нему, если еще будет на работе. Посмотрю у себя, что можно ему подарить. У меня есть несколько подарков. Он академик, профессор, поэтому надо дарить что-то духовное.

Журналісти оточують у коридорі міністра юстиції 53-річного Олександра Лавриновича. Питають, чи може опозиція оскаржити рішення парламенту про ратифікацію домовленостей між Росією та Україною.

За квартири, які она раздавала, треба ще заплатіть почті 1,7 міліарда гривен

— Опозиція не може цього робити. Немає підстав, — відповідає Лавринович. — Їхній основний аргумент — зареєструвалося менше депутатів, ніж проголосувало. Немає нічого дивного, що частина нардепів вставили картки після того, як почалося пленарне засідання. Таке відбувається щоразу.

Прем"єр-міністр 62-річний Микола Азаров виступає перед урядовцями 20 хв. замість 10, як зазвичай. Майже половину цього часу критикує Юлію Тимошенко — попереднього керівника Кабміну:

— Воні напустіли диму до сесійної зали. Це димова завіса, щоб унікнуть кримінальної відповідальнасті. Ми повінни разглянути звіт про виконання бюджета 2009 року — найбільш ганебного бюджета за всю історію. Це звіт про бюджетний безлад, якій запровадила Тимошенко. За квартири, які она раздавала в передвиборную кампанію, треба ще заплатіть почті 1,7 міліарда гривен. А автомабілі "швідкої", які она раздавала, коштувалі державі в 1,6 раза дороже, ніж у вільному продажі. На цих автомобілях, як виявілась, взагалі нєможліво перевозіть хворих! Дії поперєднього уряду спричинілі державі збиткі у 100 міліардів гривен. Поетому ці матеріали повінні розглядати не лише народні депутати, а й правоохоронні органи. І калишній прем"єр-міністр, а також інші посадові особи мають понєсті кримінальную відповідальность.

Каже, що подовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації не обмежує державного суверенітету, а припиняє ворожнечу з Росією.

Зараз ви читаєте новину «"Литвину треба дарувати щось духовне"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути