четвер, 24 грудня 2009 10:12

Виборчі бюлетені можуть не встигнути надрукувати

Київський апеляційний адмінсуд зобов"язав Центрвиборчком скасувати нумерацію імен кандидатів у бюлетенях на виборах глави держави. Позов до суду подала 44-річна Людмила Супрун, яка бере участь у президентських перегонах. У неї 12-й номер. Наступний N13 — у Юлії Тимошенко. Прізвища кандидатів виставили в алфавітному порядку.

Ініціатива Супрун може допомогти Тимошенко позбавитися непривабливого 13-го номеру. Кажуть, зі свого боку прем"єр сприяла призначенню Людмили Павлівни головою Держагентства з інвестицій та інновацій.

— У законі немає нумерації. Не було її і на минулих виборах, — аргументує Людмила Супрун. — Ніхто не має права вписувати туди те, що не відповідає нормам. Самодіяльність буде підставою скасовувати результати виборів. Мій позов пов"язаний тільки з цим.

Форму та текст виборчих бюлетенів затвердили на засіданні ЦВК 15 грудня. Пропозицію пронумерувати кандидатів за алфавітом підтримали вісім із 14 членів ЦВК.

— Комісія має право встановлювати форму бюлетенів. Нумерація зручна для виборців, — доводить член Центрвиборчкому 36-річний Михайло Охендовський.

Апеляцію мали розглянути в середу.

— Досі комбінат "Україна" не може розпочати друк бюлетенів, — каже заступник голови Центрвиборчкому 36-річна Жанна Усенко-Чорна. — Їм потрібно для цього 22 дні. А бюлетені мають бути готовими до 9 січня.

Три тижні тому депутати-"бютівці" пропонували визначати порядок прізвищ кандидатів у президенти жеребкуванням. Цю поправку не розглядали.

Зараз ви читаєте новину «Виборчі бюлетені можуть не встигнути надрукувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути