вівторок, 03 квітня 2018 06:50

"Ця політична машина призначена копати яму Україні"

— Є три варіанти розгортання наступних президентських виборів. Перший, за схемою Порошенка — тихо і мирно, фальсифіковано. Другий: перемагає Юлія Тимошенко. Третій — українцям набридло так жити й терпіти брехунів, вони збираються на Майдані та зносять усю цю банду. Новим лідером може бути лише людина, яка здатна зібрати громадян на площі і звідти повести під Адміністрацію президента з барабанним боєм і великими дрючками. Зараз такої фігури немає, — говорить політолог 44-річний Валентин ­Бушанський.

Чергові вибори президента України мають відбутися 31 березня 2019 року.

Що має зробити Порошенко, щоб перемогти на виборах 2019-го?

— Порошенко не може бути президентом на наступний термін. Він зрадив Україну. Проігнорував усі свої передвиборчі обіцянки. Розтоптав мрії українського народу. Тому виграти вибори він не може. Але здатен фальсифікувати їх.

Генпрокурор Юрій Луценко нібито зайнявся Віктором Медведчуком — кумом президента Росії Путіна. Це має допомогти Порошенку?

— Це ще один цирк на дроті. Душити Медведчука вони не можуть, бо пов'язані з ним одним ланцюгом. Усі спрямовані проти кума Путіна дії — про людське око. Не бачу в них ніяких перспектив. Останні чотири роки Порошенко перебував із Медведчуком у дружньому діловому тандемі. Зараз намагаються показати, що той не належить до найближчого кола президента. Ці дії Луценка — маніпуляція.

Чи може це працювати на нарощування рейтингу Порошенка?

— Народ сприймає Порошенка як зрадника Батьківщини. Хто цікавиться політикою — незадоволений його діями. Вважає, що президент перебуває у тісних зв'язках із Медведчуком і надто зацікавлений у дружбі з Російською Федерацією. Порошенко пробує дистанціюватися від Медведчука. Але насправді нікуди від нього не піде. Вони — з однієї ­команди.

Останні соціологічні опитування показують найвищий президентський рейтинг у Юлії Тимошенко. На що вона робитиме ставку?

— Вона розраховує, що Порошенко остаточно і безповоротно доб'є свій рейтинг, а їй при цьому навіть мізинцем не доведеться поворухнути. У цьому напрямку вона і йде.

Попри критичну риторику Тимошенко та "Батьківщини" на адресу Порошенка, ніяких протестних дій з боку цієї опозиційної сили ми не бачили. Навіть спроба влаштувати акції протесту після першого підвищення газових тарифів була фальшива. Люди мітингували за гроші. Тимошенко — це фальш і лукавство. У неї є активна електоральна база, але обмежена. Тих людей, які її стабільно підтримують, замало, щоб Юлія Володимирівна стала президентом. Отримати нових прихильників може критикуючи Порошенка. Однак не робить цього, бо обоє відстоюють інтереси Росії.

Тоді як вона може наростити рейтинг?

— Тимошенко ще не визначила соціальні категорії, на які спрямовуватиме свій інформаційний вплив. Якщо проаналізувати її попередні дії, то це буде сільський електорат. Будуть також непомірні обіцянки для бюджетників. Критикуватиме тарифи, податки. Але зараз Тимошенко не діє, як опозиційний політик. Від неї не чути жорстких закидів на адресу опонента.

За яких умов Юрій Бойко може вийти до другого туру?

— На наступних президентських виборах видно двох гравців — Порошенка і Тимошенко. Інші просто відбиратимуть голоси в сильніших конкурентів.

Бойко не вийде до другого туру. Бо відверто заявляє, що не має до України ніякого відношення.

На кого робитиме ставку ­Росія?

— Її кандидат уже є президентом України. Крим залишається у складі РФ, на Донбасі — російські солдати. Президент України продає автобуси з російськими двигунами. Українці можуть сказати: "Він забагато наших грошей краде. Змінімо на іншого". Тоді Путін відповість: "Не питання. От вам Тимошенко".

Зможуть вплинути на вибори США і Євросоюз?

— У них в Україні немає кандидата, якому вони довіряли б.

Можливі сюрпризи?

— Реальність така — є виборчий закон, політичні інститути, правила. Є люди, які гратимуть на перемогу чинного президента. Якщо Порошенко через свою патологічну жадібність програє, то переможцем буде Тимошенко. Третій варіант — великий Майдан.

Тобто, немає надій на позитивний для суспільства й країни результат наступних виборів президента?

— Ця політична машина призначена копати яму Україні. Іншої немає.

Зараз ви читаєте новину «"Ця політична машина призначена копати яму Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути