Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 07:21

Довгого трохи обскубуть

— Про закриття справи не йдеться. Є суттєві заува­ження до підготовленої підозри народному депутатові Олесю Довгому. Необхідно усунути низку неточностей і помилок у тексті. Її необхідно доопрацювати, — каже речник Генеральної прокуратури 49-річний Андрій Лисенко 12 грудня.

11 липня Верховна Рада зняла недоторканність із Довгого. Через три дні Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала слідчі дії щодо нього. На посаді секретаря Київської міськради виносив на розгляд земельні питання з порушенням регламенту, за інформацією слідства. Повідомлення про підозру генеральний прокурор Юрій Луценко підписав 22 вересня.

У декларації за 2016 рік Олесь Довгий вказав $1,5 млн готівкою.

— Не думаю, що Олеся Довгого посадять за ґрати. Справу можуть спрямувати до суду в такому стані, що заздалегідь буде відомо про її провал, — говорить колишній прокурор 41-річний Сергій Іванов.

— Тут головне — яку мету переслідує Генпрокуратура. Певно, були порушення, за які Довгого треба притягнути до кримінальної відповідальності. Зазвичай це — спосіб подоїти жирного клієнта. Обскубуть трохи, але від цього з ним нічого не трапиться. Чоловік, м'яко кажучи, забезпечений.

Відповідно до закону, людину не можна двічі притягнути до кримінальної відповідальності за той самий злочин. Тому, ймовірно, справу Довгого порозслідують і закриють. А відкрити її вдруге — буде неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Довгого трохи обскубуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути