вівторок, 15 травня 2012 05:00

Депутати розглядатимуть питання своєї недоторканності

"Регіонали" пропонують у вівторок розглянути законопроект про обмеження депутатської недоторканності. Його ухвалили в першому читанні в жовтні 2009 року. Тоді відправили на перевірку до Конституційного суду. За півроку він визнав конституційним обмеження депутатської недоторканності, але неконституційним — обмеження президентської.

— Згідно з регламентом, через рішення Конституційного суду ми повертаємося до початку процедури, — каже "бютівець" Сергій Міщенко, 40 років. — Законопроект треба знову готувати для першого читання. Депутати мають надати свої пропозиції. Збирають 150 голосів для направлення його до Конституційного суду. Після його рішення буде визначено, як і коли його розглядати.

Зняття депутатської недоторканності в українських умовах буде шкідливим, вважає директор Міжнародного інституту демократії 42-річний Сергій Таран:

— Недоторканність — бодай якийсь механізм безпеки для депутатів із власною позицією. Депутатська недоторканність існує в багатьох європейських демократіях. Інше питання, що є речі, які треба вдосконалювати. Наприклад, механізми зняття недоторканності, посилення законів щодо покращення фінансування партій.

Зараз ви читаєте новину «Депутати розглядатимуть питання своєї недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути