четвер, 17 травня 2012 00:15

Чорновіл пропонує дозволити Тимошенко лікуватися за кордоном

Позафракційний нардеп 47-річний Тарас Чорновіл пропонує дозволити українським в'язням лікуватися за кордоном. Відповідний законопроект вніс до парламенту 11 травня. На цьому тижні його роздали нардепам.

У пояснювальній записці Чорновіл зазначає: дозвіл на таке лікування має надавати суддя, якщо є загроза життю і здоров'ю засудженого через хворобу.

Зараз європейські країни пропонують лікувати ув'язнену екс-прем'єрку Юлію Тимошенко за кордоном. Зокрема, в німецькій клініці "Шаріте".

Фракція "БЮТ-Батьківщина" підтримує ідею Чорновола, розповідає "бютівець" 50-річний Сергій Соболєв:

— Це спроба законодавчо врегулювати те, що вже прописано у підзаконних актах. Є внутрішні документи, які дозволять проводити таке лікування без зміни законодавства. Це регулюється спільним наказом Мін'юсту та пенітенціарної системи з погодженням прокуратури. Така практика є у будь-якій демократичній країні світу, навіть коли справа не стосується політичних репресій. Міністерства охорони здоров'я європейських країн мають чіткий перелік таких захворювань. Якщо, наприклад, хвороба невиліковна, то людину можуть направити до іншої країни.

Партія регіонів не обговорювала законопроект Чорновола, каже "регіонал" 61-річний Ярослав Сухий:

— Це дуже гарна пропозиція. Але в першу чергу треба думати не про зеків, а про дітей. Сьогодні пошта народних депутатів переповнена листами — допоможіть врятувати дитину, зробити операцію в Ізраїлі, Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл пропонує дозволити Тимошенко лікуватися за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути