Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2011 03:45

Чечетов задрімав на Погоджувальній раді

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Народний депутат-”регіонал” Михайло Чечетов куняє під час засідання Погоджувальної ради керівників депутатських фракцій та комітетів 30 травня. На передньому плані — його однопартієць Василь Хара
Народний депутат-”регіонал” Михайло Чечетов куняє під час засідання Погоджувальної ради керівників депутатських фракцій та комітетів 30 травня. На передньому плані — його однопартієць Василь Хара

"Регіоналка" Тетяна Бахтеєва зранку понеділка йде кулуарами комітетів Верховної Ради. Береться за ручку дверей 12-ї кімнати.

— Туди не можна. Там — Тимошенко, — тихо говорить їй охоронець. Пояснює, що в приміщенні годину як триває засідання фракції "БЮТ-Батьківщина".

— А! Тоді точно, — усміхається 57-річна Тетяна Бахтеєва і відходить.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко виходить за 10 хв. Швидко спускається сходами. Останньою з кабінету йде з букетом білих троянд усміхнена "бютівка" Олена Шустік. Сьогодні їй виповнилося 43.

Лідери фракцій і комітетів збираються на Погоджувальну раду. Спікер 55-річний Володимир Литвин каже, що депутати зареєстрували 39 законопроектів зі змінами до Податкового кодексу:

— Нам бажано в червні прийняти єдиний законопроект, який би мав цілісний системний характер і зняв розмови, звинувачення з цього приводу, у тому числі з Верховної Ради. У нас щодня від однієї людини по два закони надходить. Я розумію — дихання виборів. Але країна має жити.

"Регіонал" Михайло Чечетов відкидається на спинку чорного крісла, згорблюється. Схрещує на грудях руки. Заплющує очі й 10 хв. дрімає. У когось дзвонить мобільний. Чечетов здригається, роздивляється по сторонах і знову засинає.

Лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко, 54 роки, обурюється з приводу рішення Печерського суду про арешт Тимошенко. У вівторок її затримали в Генпрокуратурі, коли вона з адвокатом прийшла на черговий допит по кримінальній справі через газові контракти з Росією 2009 року.

— Рішення суду ніхто не скасував, — підвищує голос. — Будь-якої миті, де завгодно схопили, і повезли. Що далі відбувається, ми знаємо на прикладі Макаренка, Діденка, Луценка та інших. Просимо завтра запросити до зали генерального прокурора, хай пояснить, що відбувається.

Цю пропозицію підтримує лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко. Спікер просить підготувати проект постанови про запрошення генпрокурора Віктора Пшонки. Вона буде проголосована в сесійній залі у вівторок.

Литвин виходить до журналістів. Розказує, що депутати так і не домовилися щодо запрошення Пшонки. Його запитують, як він ставиться до Всесвітнього дня боротьби з курінням.

— Я ще в дитинстві викурив усе, що мені належало викурити, — усміхається. — Це сухе листя і кізяки. Я одного разу накурився цього, а потім батько батогом відходив. І все. Як бабка відшептала.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов задрімав на Погоджувальній раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути