Ексклюзиви
пʼятниця, 28 лютого 2014 08:12

"Більше половини судових рішень останніх років — незаконні"

24 лютого Верховна Рада прийняла постанову про звільнення 23 політв'язнів. Із тюрем вийшли засуджені за вбивство начальника міліції Віталій Запорожець, за вбивство судді Сергій і Дмитро Павліченки, за спробу підірвати пам'ятник Леніну — Володимир Шпара, Сергій Бевз та Ігор Мосійчук. Майданівці обговорюють ідею створення єдиного центру, що перегляне судові рішення останніх років. — Більше половини судових рішень останніх років — незаконні, — каже письменник 47-річний Дмитро Капранов.

— Однак створення єдиного центру не врятує ситуацію. Він спровокує новий сплеск корупції. Краще зробити в кожному райцентрі юридичні об'єднання, куди ввійдуть кваліфіковані адвокати і правозахисники. Зараз багато толкових правозахисників і юристів скаржаться, що нікому не потрібні, бо бажані рішення купуються. Такі об'єднання мають розібратися з усіма неправочинними рішеннями. Письменник вважає, що масових звернень громадян не буде.

— Хтось змирився, комусь ліньки, для когось справа дріб'язкова. Але люди мають знати, що об'єднання існують, їм є де шукати правди. Ці центри мають лише розглядати скарги. Боронь Боже, надати право приймати рішення. Це має робити лише суд. Інакше почнеться ще більший дерибан і свавілля.

— Мені здається, одним центром ми не обійдемось, — додає письменник 47-річний Віталій Капранов. — Якщо він буде, то в нього ринуться тисячі людей. Всі казатимуть про незаконні суди, рейдерство і все таке. Краще реформувати судову систему. Набирати чесних суддів і переглядати всі рішення в межах системи.

Зараз ви читаєте новину «"Більше половини судових рішень останніх років — незаконні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути