четвер, 27 серпня 2009 08:00

Богословська закликає змінити статус Севастополя

Автор: фото: Андрій Солодуха
  Кандидат у президенти Інна Богословська розвісила у Севастополі біґ-борди із закликом зробити його українсько-російською територією. Один такий плакат коштує від 2,5 до 3 тисяч гривень
Кандидат у президенти Інна Богословська розвісила у Севастополі біґ-борди із закликом зробити його українсько-російською територією. Один такий плакат коштує від 2,5 до 3 тисяч гривень

Кандидат у президенти 49-річна Інна Богословська розмістила в Криму біґ-борди з написом "Хватит делить Севастополь! Дадим ему статус украино-российской территории! Інна Богословська".

Коментувати "ГПУ" свої заклики Богословська відмовилася. Але раніше в інтерв"ю вона заявила, що пропонує Україні та Росії одночасно керувати Севастополем. Як приклад наводить європейське князівство Андорру, що ним опікуються Франція та Іспанія.

— Заклик суперечить Конституції, а за таке передбачено кримінальну відповідальність, — обурюється нардеп-"нунсівець" 60-річний Юрій Ключковський. — Це шкодить територіальній цілісності України. Вона пропонує вивести Севастополь з однозначного суверенітету України. Чи можна Богословську притягнути до відповідальності, я не можу сказати. На це потрібна згода Верховної Ради. Мало шансів, що така згода буде.

— Так Богословская собирает голоса крымчан-шовинистов, — вважає голова Меджлісу кримськотатарського народу 65-річний Мустафа Джемілєв. — Но они не настолько тупые, чтобы не понять, что это предвыборная пропаганда. Ей никто не позволит придавать украинскому городу межгосударственный статус. Это грубое конституционное нарушение. Впрочем, от Богословской другого ожидать не приходится.

Обурюється, що нещодавно Богословська запропонувала припинити повернення кримських татар на півострів.

— Складається враження, ніби вона бере участь у відборі на посаду президента Росії, — каже директор програм політичного аналізу та безпеки з Міжнародного центру перспективних досліджень 51-річний Віктор Чумак. — Давайте віддамо Росії й Донецьк. А полякам можна подарувати західні регіони.

За таке передбачено кримінальну відповідальність

Чумак каже, що в Криму приблизно 70% російськомовного населення прагнуть зближення з Росією. Вони — прибічники кандидата у президенти Віктора Януковича. Припускає, що Богословська хоче забрати частину голосів кримчан у лідера "Регіонів".

— У президентських перегонах це їй мало допоможе, бо в Криму близько п"яти відсотків виборців, — веде далі Чумак. — Можливо, Богословська у такий спосіб хоче потрапити до парламенту Криму. Вона вже спалила мости з Партією регіонів, коли вийшла з фракції. А так може залишитися у політиці.

Кілька тижнів тому Богословська розвісила по Криму інші плакати. Їх було три типи: "Крым украинский?", "Крым татарский?", "Крым русский?". Ялтинська організація партії Юлії Тимошенко "Батьківщина" розцінила ці тези як такі, що принижують кримських росіян, українців і татар. Мовляв, виходить, на півострові можуть жити представники лише однієї з цих національностей. Тимошенківці попросили генпрокурора Олександра Медведька розібратися в ситуації.

Звичайні рекламні плакати у Севастополі коштують від 1 до 1,5 тис. грн за один. Якщо це політична реклама, то за неї платять вдвічі дорожче. Плакатами Богословської завішений весь Крим. Більше її біґ-бордів по Україні немає.

Зараз ви читаєте новину «Богословська закликає змінити статус Севастополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути