пʼятниця, 27 квітня 2018 05:55

Антикорупційне бюро не бачить порушень закону у плівках Онищенка

Національне антикорупційне бюро не бачить фактів порушення закону в аудіозаписах нардепа Олександра Онищенка, 49 років. Він оприлюднив їх 18 квітня. На них нібито спілкується з президентом Петром Порошенком у січні 2016-го.

Нардеп використав для запису прихований диктофон у наручному годиннику. З президентом говорить про колишнього міністра екології Миколу Злочевського. Він володіє найбільшою приватною газовидобувною компанією країни "Бурісма". Через Онищенка пропонує президентові співпрацю — готовий підписувати контракти лише з Нафтогазом і віддавати 50% прибутку. Нібито вже перерахував на компанії Порошенка понад $10 млн.

— Очікуємо, що пан Онищенко конкретніше щось розповість, — говорить 38-річний Артем Ситник, голова НАБУ. — Наші детективи переписуються з ним і намагаються отримати інформацію. Поки що безрезультатно. Онищенко давно робить подібні гучні заяви. То про підкупи депутатів, про лобіювання законів. Але заяви мають загальний характер. Без конкретики.

"А як те, що після цих плівок Порошенко та Ігор Кононенко (перший заступник голови фракції БПП. — ГПУ) узяли 10 мільйонів доларів хабара у вигляді газу, а зі Злочевського зняли звинувачення (прокуратура 2014 року відкривала проти нього справу за незаконне збагачення, але згодом її закрили. — ГПУ)? Ситник і НАБУ для мене безславно закінчилися. Коли прийдемо до влади, посадимо всіх олігархів моментально", — написав у "Фейсбуку" колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі, 50 років.

Позафракційний нардеп Олександр Онищенко живе в Іспанії. Втік з України позаторік — за кілька днів до того, як Верховна Рада зняла з нього недоторканність. Онищенка звинувачують у розкрадання коштів під час видобутку і продажу газу.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційне бюро не бачить порушень закону у плівках Онищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути