Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2011 07:45

Андрій Клюєв поцілував Миколу Томенка

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва іде столичною вулицею Грушевського на засідання Погоджувальної ради 19 вересня
Народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва іде столичною вулицею Грушевського на засідання Погоджувальної ради 19 вересня

20 активістів коаліції "За вільну від тютюнового диму Україну" пікетували в понеділок парламентські комітети. Вимагали заборонити рекламу цигарок. Нардепи саме готувалися до Погоджувальної ради.

Активісти тримають плакати "Ні тютюновим лобістам", роздають листівки "Депутат, проголосуй за заборону реклами тютюну". Жоден із нардепів листівки не взяв. Голови комітетів та фракцій мовчки підіймаються сходами на другий поверх і чекають у залі на спікера Володимира Литвина. Той заходить із першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим. Дорогою Клюєв цілує в щоку віце-спікера, "бютівця" Миколу Томенка.

— Ми прийняли законопроект "Про гарантії держави виконання рішень суду", — каже лідер фракції НУ-НС 50-річний Микола Мартиненко. — Не треба дурити голови людям цією назвою. Насправді ми заборонили конституційні права. У законопроекті прописано, що соціальні пільги держава надаватиме, тільки якщо в бюджеті буде достатньо коштів. А якщо не буде, то людина не може навіть звернутися до суду. Чому паралельно не урізують пільги чиновникам та депутатам? Ці питання ми хочемо задати віце-прем'єру Сергієві Тігіпку під час години запитань до Камбіну. Її треба назвати "Наступ уряду на права соціально вразливих верств населення".

Після засідання до журналістів виходить спікер та каже, що у п'ятницю до Ради запросять Тігіпка. У четвер представлять бюджет на наступний рік. Вирішують не розглядати цього тижня законопроект "бютівця" Віктора Швеця. Він пропонує не садити до в'язниці за перевищення службових повноважень. За таке судять екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

— Сьогодні у Верховній Раді не буде позитивного рішення про це, але рано чи пізно ми прийдемо до такого рішення, — говорить Володимир Литвин, 55 років.

У вівторок під Верховною Радою мітингуватиме громадська організація офіцерів "Команда "За своїх!". Вони проти ухвалення парламентом у першому читанні закону, який скасовує обов'язкові пільги для чорнобильців, афганців, медиків тощо.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Клюєв поцілував Миколу Томенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути