Ексклюзиви
четвер, 15 вересня 2011 00:45

Адвокат Тимошенко не просив суд про перерву

— Стан здоров'я Юлії Тимошенко погіршився. І, повірте мені, поліпшити його в умовах СІЗО навряд чи вдасться, — каже адвокат екс-прем'єра 42-річний Олександр Плахотнюк. — Особистого лікаря і медсестру, яким вона довіряє, до неї не допускають.

Плахотнюк зібрав прес-конференцію у партійному офісі "Батьківщини" на Подолі. Приходять зо три десятки журналістів. Адвокат розповідає, що вранці захисники Тимошенко подали суду клопотання про повернення до стадії судового слідства підписання газових контрактів. Хоч на 27 вересня призначені дебати сторін.

— Суд не дослідив матеріали, які є виправдувальними доказами у даній справі. Ці документи долучили до справи, але не дослідили і не оголосили. Це означає, що захист не може посилатися на них під час дебатів, а суд не може враховувати їх під час ухвалення рішення у справі. Не дослідили аудит компанії "Ернст енд Янг" та висновки центру судових експертиз "Альтернатива", які підтверджують відсутність збитків внаслідок підписання газових угод.

Відновлення слідства дасть можливість захисту знову ставити питання про звільнення Тимошенко.

— Юлія Володимирівна 40 діб незаконно перебуває під вартою, — каже адвокат. — Те, що вона не встає перед судом і нібито порушує порядок, не є підставами для ув'язнення. Її арешт виглядає як реакція на чиюсь особисту образу.

На останньому засіданні захист не подавав жодного клопотання про оголошення перерви і надання часу для підготовки до дебатів, говорить Олександр Плахотнюк:

— З чим пов'язане перенесення справи на 27 вересня, можна лише припускати. Можливо, з якимись зустрічами і поїздками керівників держави. Але з процесом це не пов'язано жодним чином.

У понеділок, 12 вересня, у Печерському райсуді мали відбутися дебати між сторонами обвинувачення і захисту. Для цього у п'ятницю в кімнаті для зустрічей столичного Лук'янівського слідчого ізолятора Тимошенко зі своїми адвокатами 3 год. обговорювала  сценарій дебатів та послідовність аргументів. Вона вийшла до захисників у джинсах, із заплетеною косою та з підготовленими у камері чернетками. Однак суддя  Родіон Кірєєв відклав дебати до 27 вересня. Аби Тимошенко і її адвокати краще підготувалися.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Тимошенко не просив суд про перерву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути