Ексклюзиви
середа, 14 вересня 2011 07:30

Яценюк прийшов до слідчого ізолятора із трьома охоронцями

13 вересня чотири народні депутати побували в Лук'янівському слідчому ізоляторі, де тримають Юлію Тимошенко та Юрія Луценка. Нардепи можуть відвідувати тюрми без спеціального дозволу — для здійснення контролю.

Лідер "Фронту змін" 37-річний Арсеній Яценюк прийшов до ізолятора з чорним молитовником у лівій руці. Правою притримує за руку "бютівця" Сергія Соболєва. За ними — три Яценюкові охоронці, Остап Семерак від БЮТу і "нунсівець" Руслан Князевич.

Біля сходів пропускного пункту лежить сухе листя й стоїть біла пластмасова ваза із наліпками "Юля — ми з тобою!". Біля дверного дзвінка — наклейка з портретом Тимошенко. Яценюк тисне на кнопку. Виходить білява жінка. Депутатів пропускають, а охоронці лідера "Фронту змін" лишаються надворі.

— Лучше бы проверили, что делается в санчасти! — вигукує жінка, яка стоїть у черзі на відвідання. — Для кого эта показуха? Для тех, кто в "люксах" сидят.

За годину біля СІЗО з'являється чоловік екс-прем'єра Олександр Тимошенко та їхня дочка Євгенія. Їх не пускають.

— С часу до двух — обеденный перерыв, — кидає журналістам 51-річний Олександр Тимошенко і йде до машини.

Біля дверей СІЗО товчуться близько 25 людей. Нікого не пускають. Із воріт заїжджають і виїжджають машини з арештантами.

Депутати виходять за 2 год. Лідер "Фронту змін" у целофановому пакеті несе буханець хліба-"кирпичика". Чути запах свіжої випічки.

— Ми пішли в їдальню, — розказує у дворі. — Отакий хліб їдять усі ув'язнені. Його печуть самостійно в ізоляторі. Виявляється, на одного затриманого витрачають близько 7 гривень на день.

— А ви бачили, що там усе гниле? Капуста і буряк — тече, — проштовхується крізь журналістів жінка років із 60.

— Так, бачили. Ми ж заходили прямо в їдальню, — відказує 50-річний Сергій Соболєв.

Арсеній Яценюк каже, що до Тимошенко та Луценка їх не пропустили. Печерський суд не дозволив побачення. Адміністрація ізолятора запропонувала подивитися медичну амбулаторію, церкву та новозбудований корпус СІЗО, де ще нікого не тримають.

— Ми попросили керівництво слідчого ізолятора зробити все, щоб Юрій Віталійович був обслідуваний і здоровий, — продовжує Арсеній Яценюк. — Щоб Тимошенко вийшла жива і здорова. У мене немає сумніву, що колишній прем'єр і міністр внутрішніх справ вийдуть на свободу. Я передав їм молитовники.

Арсеній Яценюк прямує до дверей СІЗО. Вітається з Олександром Тимошенком і "бютівцем" Сергієм Власенком, які заходять усередину.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк прийшов до слідчого ізолятора із трьома охоронцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути