четвер, 17 квітня 2008 18:42

Яценюк застеріг нардепів від путчу

  На третьому поверсі Верховної Ради проходить виставка картин художника Василя Скопича з міста Іванків на Київщині. Присвячена вона чорнобильській трагедії. Є кілька сучасних картин. На одній — Юлія Тимошенко. Вона намальована у січні 2005 року. Продавати
На третьому поверсі Верховної Ради проходить виставка картин художника Василя Скопича з міста Іванків на Київщині. Присвячена вона чорнобильській трагедії. Є кілька сучасних картин. На одній — Юлія Тимошенко. Вона намальована у січні 2005 року. Продавати

Першим питанням порядку денного Верховної Ради був учора законопроект про Кабінет Міністрів.

Однак не встиг ще Арсеній Яценюк, 33 роки, зайняти своє місце у президії, як до нього підбіг голова фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко.

Дає спікерові папір. Яценюк оголошує перерву.

За півгодини засідання продовжується. Голова Верховної Ради робить заяву: мовляв, у парламенті не вдасться влаштувати переворот і внести зміни до Конституції. Стверджує, що частина депутатів таємно до цього готуються.

— Якщо в когось є ідеї, щоби вибрати заступника голови Верховної Ради... А потім змінити календарний план і, поки голова парламенту буде відсутній, провести зміни до Конституції... Я хочу застерегти — доля у всіх путчистів і ГКЧПістів одна, — каже спікер.

Надає слово "бютівцю" 43-річному Миколі Томенку, який стоїть біля трибуни. Той оголошує, що у Харкові сталася пожежа на ринку Барабашово. Одним із його власників є народний депутат від БЮТу Олександр Фельдман. "Бютівці" вважають, що це було організовано харківською владою.

Коаліція вимагає, щоб питання дострокових виборів у Харкові розглядали перед законопроектом про Кабінет Міністрів. Партія регіонів одразу блокує трибуну. Яценюк оголошує перерву.

У кулуарах опозиціонери розповідають, що коаліції вигідне блокування трибуни. Бо вони не можуть домовитися щодо законопроектів про Кабмін та імперативний мандат.

— У них немає голосів. Тому, як останній шулер, витягнули карту Харкова. Вони знають, що ми інакше відреагувати не можемо, — пояснює "регіонал" Тарас Чорновіл, 43 роки.

Після перерви Яценюк закриває засідання.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк застеріг нардепів від путчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути