Ексклюзиви
субота, 24 серпня 2024 09:20

У Путіна гори, у Трампа гори, а Україні - многая літа!

У Путіна гори, у Трампа гори, а Україні - многая літа!

У вівторок, 21 серпня Верховна Рада ухвалила доленосне рішення про заборону діяльності УПЦ МП в Україні. Хоч і з нюансами та відтермінуванням на 9 місяців, але давнє мітингове гасло "Геть московського попа!" нарешті буде реалізоване. І це, мабуть, не просто подія тижня, а цілого року, якщо не століття. Нині живемо в такий час і спостерігаємо за такими масштабними перетвореннями, на реалізацію яких за нормальних умов знадобились би цілі віки.

А розпочався цей тиждень доволі кумедно. Кандидат у президенти США Дональд Трамп на мітингу в Пенсильванії заявив, що він красивіший і привабливіший, ніж віцепрезидентка Камала Гарріс. На селі, в наших краях, в подібних випадках жінки кажуть своїм чоловікам: "Так! Ану, додому! Хвате!"… Але Меланія Трамп так сказати Дональдові не може, хоч і слов'янського роду. Не та культура. Потім Трамп похвалився, що його підтримала модна співачка і шоу-зірка Тейлор Свіфт. Аж згодом з'ясувалося, що то був жарт, зґенерований ШІ… - Діду, йди вже на пенсію!

...московські попи заявили, що створять "духовний штаб" для захисту отєчєства. Космічна піхота і духовний штаб батюшок - квінтесенція путінської Росії

Стало відомо, що Росія на Курщині кидає в бій свою "космічну піхоту". І це теж смішно. Бо читається, як "комічна піхота". Та й виглядає приблизно так само. Тамтешні московські попи заявили, що створять "духовний штаб" для захисту отєчєства. Космічна піхота і духовний штаб батюшок - квінтесенція путінської Росії. Попи відразу помолилися, аби на річці Сейм не впали мости, але мости впали… Бо що ті їхні божки проти сили ЗСУ!? Потім ще попи помолилися за те, щоб перестала горіти вогнем нафтобаза в Ростовській області, яку наші напередодні "задвохсотили" (саме з цієї бази "харчувалася" ворожа техніка, що дислокується на Донбасі), але нафтобаза горіти зовсім не перестала, а навпаки - розгорілася ще дужче, вже тиждень горить. Власники інших нафтобаз в Ростовській області намагаються їх тихо продати. Зацікавлених покупців наразі немає.

Білоруський диктатор Лукашенко сказав, що "основної мети СВО досягнуто, і треба вже то всьо припиняти". Путін так казати не може, тому поки що користується губами Лукашенка. Російський диктатор з'їздив до Азербайджану, а потім до Ічкерії, аби показати челяді, що "все по плану". Як каже давнє китайське прислів'я: "Дай бог вам дожити до тих часів, коли ваш ворог зробиться смішним".

А в світі обговорюють наслідки курського рейду ЗСУ. Зокрема, сенатор-демократ Марк Келлі вважає, що рішення України протистояти російському вторгненню шляхом нападу на саму Росію може змінити хід цієї війни. Командир ескадрильї, підполковник Повітряних сил Ізраїлю Дан Сіон написав на тему курської офензиви ЗСУ цілу аналітичну статтю, в якій говорить про парадокс раптовості: чим більший ризик - тим менший ризик. Бо ворог не очікує такої зухвалості. Також ізраїльський військовик говорить про курську спецоперацію в контексті престижу Росії та позицій Путіна. Він вважає, це матиме довготривалі наслідки.

Відомий військовий оглядач Том Купер, аналізуючи дії російського керівництва і командування на Курщині, пише: "насмілюся заявити, що це - ідеальний рецепт чудової маленької катастрофи та повний крах оборони".

...Сили оборони двічі атакували остогидлий всім українцям військовий аеродром "Саваслейка" в Нижегородській області. Ймовірні втрати ворога - носії ракет "Кинджал" Міг-31 та літаки Іл-76

Цього тижня Сили оборони двічі атакували остогидлий всім українцям військовий аеродром "Саваслейка" в Нижегородській області. Ймовірні втрати ворога - носії ракет "Кинджал" Міг-31 та літаки Іл-76. Крім того, завдано потужного удару по аеродрому на Волгоградщині, уражено склади з КАБами та паливом.

У четвер, після атаки Сил оборони, в аеропорту "Кавказ" Краснодарського краю загорівся і затонув пором "Акватрейдер". Це був єдиний пором, здатний перевозити цистерни з паливом до Криму. Місцеві "аналітики" обережно припускають, що все це не просто так, а "ізоляція майбутнього району бойових дій".

Прем'єр Великої Британії Кір Стармер та міністр оборони Джон Хілі прийняли рішення бути більше відкритими щодо застосування наданої Україні зброї на території РФ. Про це пише The Sunday Times. Британська зброя застосовується на території Курської області, і це - нормально. А за кілька днів і Пентагон визнав, що США надали Україні дозвіл на використання американської зброї під час операції в Курській області. Топчуться по "червоних лініях" Путіна, як попало…

В окремих закордонних ЗМІ поповзли чутки про те, що Німеччина може суттєво послабити, або й припинити військову допомогу Україні. Російський опозиціонер, чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров викупив цілу сторінку в Bild, для того, щоб спеціально звернутися до канцлера Шольца: "Німеччина колись привела світ до безодні. Канцлере, Шольц, не дозвольте цьому статися знову. Надайте Україні військову допомогу, яка їй дійсно потрібна!". Не знаю, чи бачив Шольц це звернення, але всіх заспокоїв: "Берлін продовжить підтримку України без усяких "але", і настільки довго, наскільки це буде потрібно. Німеччина була і залишається країною, яка серед європейських держав надає Києву найбільшу допомогу".

Експерт вашингтонського аналітичного центру The Jamestown Foundation Януш Бугайський спрогнозував, що Росія скоро неодмінно розпадеться, бо така логіка історичного процесу, з якою можна сперечатися, але не можна спинити чи скасувати. Як то кажуть, його б слова - та богові в вуха.

Нам 33 роки! Мабуть, це небагато, але подій в цих трьох десятиліттях іншим би вистачило й на тридцять віків. Тридцять три роки тому український парламент проголосив незалежність, а здобуваємо ми її сьогодні. Великою ціною

Хай там як, в Україні нині неділя свята. Вчора був День прапора, сьогодні - День незалежності! Нам 33 роки! Мабуть, це небагато, але подій в цих трьох десятиліттях іншим би вистачило й на тридцять віків. Тридцять три роки тому український парламент проголосив незалежність, а здобуваємо ми її сьогодні. Великою ціною…

У лютому 2022 року загарбники росіяни, що йшли на Київ, мали з собою парадну форму. Вони готувалися провести свій парад на Хрещатику. - Чекайте, чекайте, - так воно не буде, - сказали українці. 24 серпня 2022 року на Хрещатику відбувся "парад" розбитої й знищеної під Києвом російської техніки.

Героям слава!

Зараз ви читаєте новину «У Путіна гори, у Трампа гори, а Україні - многая літа!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути