субота, 10 серпня 2024 09:49

Ігри в Парижі скоро закінчуються. А в Росії - все тільки починається

Ігри в Парижі скоро закінчуються. А в Росії - все тільки починається

До світової військової історіографії це має колись увійти під назвою "Курського рейду ЗСУ". Одна з найзухваліших операцій у воєнній історії нового часу. Востаннє з України так ходили на Московію гетьмани Петро Сагайдачний та Іван Виговський. Тепер - генерал Олександр Сирський.

Кремль у паніці. Російська пропаганда отримала наказ порівнювати події з Курською битвою часів Другої світової війни. Аякже! Знову німецькі танки, з білими хрестами під Курськом! От тільки "за кермом" цих німецьких танків цього разу - українці! Міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов третю добу телефонує Ллойду Остіну, але йому кажуть, що абонент, на жаль, зараз недосяжний.

Найдивовожніше: досі ніхто нічого не знає, по суті, про цю операцію. Мета, напрям, ресурси, масштаби, продовження? Все робилося в цілковитій тиші. Генштаб досі зберігає мовчання, ніхто нічого нікому не коментує. І це якраз той випадок, коли непоінформованість на користь справі.

Україну одностайно підтримали союзники. Пентагон заявив, що це право України - обирати власні методи боротьби з окупантами. Франція схвалила "курський рейд" ЗСУ

Україну одностайно підтримали союзники. Пентагон заявив, що це право України - обирати власні методи боротьби з окупантами. Франція схвалила "курський рейд" ЗСУ. Оборонний комітет німецького бундестагу сказав, що не бачить жодних проблем у тому, що Україна застосовує німецькі танки Leopard на території Російської Федерації. Здається, нарешті союзники перестали зважати на "червоні лінії" Москви.

Є й інші геополітичні наслідки "курського рейду" ЗСУ. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що у держав Центральної Азії є необхідність об'єднання в сфері оборонної політики. Бо акції так званого ОДКБ впали до самого низу. А білоруський диктатор Лукашенко заговорив в апокаліптичній риториці про вірогідність поразки Росії у війні, та про відповідні наслідки для її сателітів.

Агентство Bloomberg: події в Курській області - перше, з часів Другої світової війни, вторгнення в Росію іноземної армії

Агентство Bloomberg: події в Курській області - перше, з часів Другої світової війни, вторгнення в Росію іноземної армії. Також Bloomberg, оцінючи рейд ЗСУ, вдається до терміну "turn the table", що означає: розвернути шахову дошку так, щоб противник грав твоїми фігурами. В ніч проти суботи російська влада терміново ввела режим "контртерористичної операції" в Білгородщині та Брянщині.

А тепер про інші новини тижня.

Володимир Зеленський став першим президентом, який зателефонував Дональду Трампу після його офіційного висунення кандидатом від республіканців. Кажуть, Трампові це сподобалося. Все ж таки, Зеленський - президент, а Трамп - ще ні. Дональд Трамп пообіцяв Володимиру Зеленському "справедливий мир", - про це пише "Politico". В будь-якому випадку, "нам своє робить", а перемога Трампа не виборах сьогодні виглядає геть не такою очевидною, як ще місяць тому.

Тим часом американський пілот F-16 виказав готовність воювати в небі України, як вільнонайманий. І він такий - не один. Гадаю, ЗСУ, українські та американські пілоти значно ефективніше здатні наблизити "справедливий мир", ніж Дональд Трамп.

А головна суперниця Трампа - Камала Гарріс - визначилася зі своїм кандидатом у віцепрезиденти. Ним став губернатор штату Міннесота Тім Волз. Гарріс і Волз уже провели спільний передвиборчий мітинг у Філадельфії. Тім Волз - позитивний американський герой, представник інтересів середньої Америки, "з м'ясом та картоплею", як кажуть в США. Колишній військовик, брав участь у спецопераціях "Нескорена свобода", потім - вчитель, тренер, політик. Він з перших днів війни підтримує Україну, і наразі вважає, що США повинна посилити військову допомогу Україні. Словом, хай буде.

Угорська влада стала парламентарем і переговорником від терористів. Тим часом у Європі вже говорять про доцільність скасування "Шенгенської зони" для Будапешта

Уряд Угорщини попередив Ізраїль про атаку з боку Ірану. Тепер угорська влада стала парламентарем і переговорником від терористів. Тим часом у Європі вже говорять про доцільність скасування "Шенгенської зони" для Будапешта. Бо саме через Угорщину до Європи можуть проникнути російські шпигуни і ДРГ. Диктатор Росії Путін, через Шойгу, нібито передав владі Ірану своє побажання стриманіше реагувати на "ізраїльські провокації". Потвора хоче виглядати миротворцем. Потвора хоче повернутися у велику світову політику.

Низка зарубіжних ЗМІ повідомила, що спецслужби України готувалися вбити Путіна, під час святкування дня ВМФ у Росії. Але американці нам цього зробити не дозволили. Хто знає, скільки у цій історії правди. Але хай остерігаються, хай бояться, у нас довгі руки.

Українські фехтувальниці на чолі з Ольгою Харлан, неймовірна Ярослава Магучіх та боксер Олександр Хижняк принесли Україні три золота олімпійського Парижа. Всього у наших: три золота, чотири срібла і чотири бронзи. Цілком пристойно для олімпійців, які були змушені тренуватися в укриттях, під звуки повітряної тривоги. Сьогодні увечері, в фіналі змагань з вільної боротьби виступить Ірина Коляденко. Матимемо ще одну медаль, вболіваємо! Спортсменка - з Ірпеня. В 2022-му рашисти зруйнували квартиру Ірини Коляденко, яку вона отримала за бронзу в Токіо. Така історія…

Хай новини будуть добрими!

Зараз ви читаєте новину «Ігри в Парижі скоро закінчуються. А в Росії - все тільки починається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути