понеділок, 06 серпня 2012 18:28

Письменники в Раді працюватимуть краще за Ахметова

Не можна заборонити  поетам чи письменника йти до парламенту. Якщо олігархам з сумнівно нажитими капіталом, відставним бюрократам, співачкам та екс-спортсменам можна хотіти стати нардепом, то чому цьго не можна поетам та письменникам? До того ж, це не найгірші люди, і вони точно зроблять парламент більш українським по духу.

Історія України та багатьох інших країн Східної Європи багата прикладами, коли письменники та поети творили політику. Подивіться на двохсот-гривневу чи двадцяти гривневу купюру — там зображені письменники та поети. Правда не завжди їх перебування у владі добре закінчувалось для країн. Українця можна згадати того ж Володимира Винниченка. Від його перебування у владі, м'яко кажучи, мало кому було користі. Тому його на купюрах і нема.

Сьогодні, як і раніше, письменник в Україні  - більше, ніж письменник. Тут ми схожі з Росією. Ще Євген Єтушенко писав "Поэт в России - больше, чем поэт". Це вина нашого політичного режиму. Якби було більше демократії, реальних політичних та економічних свобод,  може письменникам і не треба б бути в політиці. А так — нічого погано в присутності тієї ж Марія Матіос, Василя Шкляра чи братів Капранових у Верховній Раді не бачу. Хоча, не знаю, як вони справлятимуться з проблемами, які потребують більш практичний спосіб мислення та досвід. Бо ж не всі творчі люди можуть виглядати органічно під час роботи в комітетах Ради чи законотворчій діяльності. Але на трибуні вони виглядатимуть досить органічно і переконливо. Вміння красиво говорити — характерна риса для таких людей. Вони, я думаю, будуть все ж ходити на роботу. Той же Рінат Ахметов цього не робить.

Як розвиватиметься їхня творчість при депутатському значку? Не думаю, що онардеплювання поставить крапку на творчості. Всі вони ще не старі люди, тому ще порадують нас новими творами. В той же час, у них є певний життєвий досвід, який допоможе їм у депутатській дільності. В крайньому разі ми не можемо сказати, що вони щось погане зробили для України. Тому я тільки вітаю намагання їх стати народними обранцями.

Зараз ви читаєте новину «Письменники в Раді працюватимуть краще за Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути