неділя, 05 серпня 2012 11:42
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Що робитимуть у парламенті поети і співачки

"У нас там блондинка", - недбало кинула Інна Богословська перед з'їздом Партії регіонів, коли журналісти спитали її, яка таємнича жінка буде в першій п'ятірці партійного списку. Інтрига розвіялася швидко. "Тією білявкою" виявилася відома співачка Таїсія Повалій. Її виступ став художнім рімейком знаменитої промови Людмили Янукович про "наколоті апельсини". При цьому гарант поблажливо посміхався. Мовляв, ось вам перше видовище — лялька Барбі в наших лавах.

Інші політсили не забарилися з відповіддю. Першого удару по політичних воротах суперників завдав футболіст Андрій Шевченко. Наталія Королевська сяє від щастя — сьомий номер у футболі став другим у її списку. Тепер на крайняк буде штатний заворотній бек напохваті. Поки хтось не запропонує кращий трансфер.

І тут же пішов УДАР на удар: у партійній п'ятірці Віталія Кличка — Шевченківська лавреятка Марія Матіос. Це вам не руслани з вакарчуками, які спроможні тільки дудлили коньяк у парламентському бухветі.

"Українська платформа "Собор" звізданула ще більше: Ірена Карпа, брати Капранови, поет Рауль Чілачава, кобзар Тарас Компаніченко...

Тут уже я афігєл: що вони усі робитимуть у Верховній Раді? Ну Рауль Чілачава був послом, законодавець, припустимо, з нього вийде. У перерві між засіданнями складатиме віршовані епіграми на колег. Брати Капранови, без сумніву, напишуть гостросатиричний роман про нетрадиційні стосунки "кнопкодавів" з "тушками". Марія Матіос стругане трагедію "Щоденник страченої депутатки". Тарас Компаніченко ушкварить на кобзі "Ще не вмерли наші гроші, гривні і доляри..." Ірена Карпа на кожній сесії проводитиме свою фотосесію — еротичну. Просто Тая водитиме до парламенту Колю Баскова і вони співатимуть дуетом "Отпусти меня".

А в принципі, непогано, подумав я. Все ж краще, ніж мордобої кріслами і душіння опонентів за горло.

Тож хай буде у партійних списках побільше поетів, співаків, музикантів — хороших і різних.

Як любив казати незабутній Віктор Андрійович, ті самі яйця — тільки вид збоку.

Зараз ви читаєте новину «Що робитимуть у парламенті поети і співачки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути