середа, 01 лютого 2012 18:54

Слони приїдуть, коли газопровід Росії віддамо

Як у Києві приймали московський цирк

13.00. 34-річний В'ячеслав Курков чистить дві морквини. Кидає їх у вольєр кенгуру Ронні, якого дресирує  п'ять років. 26 січня у столичному цирку дебютують московські повітряні гімнасти, еквілібристи й дресирувальники.

- Красавчик, ты чего испугался? Возьми морковку, а то не будет силы танцевать, - гладить по голові кенгуру. - Упрямый, как осел. Танцевать балет учил его пять лет. Привез из Калифорнии. Никто больше с кенгуру не занимается.

- Бачиш, чувак кенгуру на пуанти поставив. А ти дебільного кота в туалет ходити не навчиш, - каже дівчині хлопець. Вони прийшли подивитися, що відбувається за лаштунками. Для вибраних глядачів там улаштували екскурсію.

14.30. За півгодини до початку директор київського цирку 65-річний Володимир Шевченко жене хлопця, який усівся спиною до арени.

- Садиться задницей до сцены нельзя. Я в 12 лет сел. Отец как увидел, так дал по горбу, что больше я этот закон не нарушаю.

- Да я слышал про такое. Говорят, тогда новая программа не пойдет, билеты не будут раскупаться. Культуру в массы - деньги в кассу.

- Не в этом дело. Просто на манеже много кто кровь свою пролил. Вы думаете, мало людей тут остались без рук, без ног? И воздушные гимнасты падали, и ведмеди пальцы людям откусывали. А сколько тигров мне шкуру рвали! Вчера балетмейстер шел на сцену и провалился по шею. 10 швов наложили. Сегодня на работу не вышел.

- А вы с тиграми сегодня выходить будете?

- Нет, тигры поехали с гастролями в Симферополь. Пускай от меня отдохнут.

Дружина директора Людмила Шевченко, 63 роки, сідає у 8-му секторі зі знайомим.

- Недавно из Монте-Карло вернулись. Подыскиваем для себя артистов. Весною проведем международный цирковий фестиваль. В субботу вечером снова в Европу летим. Надо заехать в "Метро", что-то кушать купить.

- Зачем вам эта еда, вы же в гостинице жить будете?

- Да это не с собой. Сейчас пустой холодильник. Готовим программу до Евро 2012. Научим играть в футбол собак и енотов.

Вусатий чоловік із, мабуть, 2-річною донькою на руках підслухує розмову.

- Сначала наших футболистов научите играть, - говорить.

- Нашо їх вчити? Якщо Алієв або Мілевський зап'ють і на поле вийти не зможуть, будемо собак проти шведів на Євро випускати, - заходиться сміхом беззубий лисий глядач із сусіднього ряду.

15.00. Програму відкриває еквілібрист 8-річний Богдан Гайдаржи. Батько Валерій підкидає його за ноги в повітря. Той дуже швидко крутиться, робить колесо.

- Матінко рідна! Щоб я так свою дитину жбурляла, у  мене вже серце не витримало б, - вигукує глядачка.

- Я таким батькам руки повикручувала б. У нього все тіло, мабуть, у синяках. Щоб отак кувиркатися і вигинатися, треба спочатку калікою стати, усі м'язи й кісточки перетрощити.

Клоун жонглює магнітними пластинками. Фокус удається з п'ятого разу.

- Хтось у залі його зурочив, - каже жінка в червоному жилеті, яка стежить за поведінкою глядачів у залі. - У нього завжди цей трюк з першого разу получався. Буває, прийде глазастий, і всі номери артистам не вдаються. То гімнастка зірветься й на страховці зависне, то тигр злякається й помочиться.

- Папа, а слони сьогодні будуть? - цікавиться дівчинка, років 10.

- Мали привезти з Москви, але там кордони через свинячу чуму перекрили. Слони приїдуть, коли газопровід Росії віддамо, - сміється батько.

Зараз ви читаєте новину «Слони приїдуть, коли газопровід Росії віддамо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути