пʼятниця, 06 квітня 2012 20:30
Олександр Гайдаш
Олександр Гайдаш
Екс-форвард "Таврії" та "Металурга" (Маріуполь)

Арбітру "Шахтар"-"Динамо" потрібно відключити телефони і не дивитися телевізор

У беззастережну перемогу "Динамо" в Донецьку не вірю. Та й взагалі думаю, що виграє "Шахтар". Швидше за все - 2:1. І не тому, що один клуб слабший, а інший сильніший. Є один тонкий момент - наявність "золотого матчу" за рівних показників. І це може зіграти з киянами злий жарт, адже в підсвідомості буде жити думка, що в разі чого є шанс все виправити. До того ж, окрім перемоги, "Динамо" влаштовує і нічия.

У сумі - три варіанти розвитку подій, у той час як в "Шахтаря" один - вигравати. І успіх біло-синіх буде багато в чому буде залежати від того, наскільки тренерам вдасться достукатися до футболістів, що вирішувати завдання треба тут і зараз.

Перемога в Донецьку - це майже чемпіонство. Те, що "Шахтар" її так просто не віддасть - це і до ворожки не ходи. У обох команд з мотивацією проблем не буде, але у донеччан вона буде позамежна. Команда грає на своєму полі, підтримка вболівальників буде дика. І "гірники" не можуть собі уявити, що вони програють і образять ту кількість прихильників, яка заповнить "Донбас Арену". У той же час, в "Динамо" чимало гравців, яких аншлагом на трибунах не налякаєш. На матчі з "Дніпром" "Олімпійський" заповнився майже вщерть. Інша справа, там майже всі вболівали за "Динамо".

За винятком трьох ігор з початку чемпіонату - з "Металургом", тим самим "Шахтарем" і "Таврією" - "Динамо" постійно забивало. Та й взагалі, з початку першості команда зіграла на подив рівно, без збоїв. Чотири нічиї в 25 турах говорять самі за себе. Даний фактор - серйозна перевага киян з урахуванням проблем "Шахтаря" в обороні - травми, нестабільні виступи окремих футболістів, дискваліфікація Рибки.

Ще один мінус гірників - реалізація. Скільки було втрачено моментів у Маріуполі, Полтаві, Луцьку. "Динамо" ж, на відміну від "Шахтаря", реалізує 70% своїх епізодів. "Чорноморцю" так взагалі з напівмоментів забивали. Кожен гравець динамівської атаки в змозі вирішити епізод. І результат суботнього матчу безпосередньо залежатиме від того, наскільки команди витягнуть користь з наданих можливостей.

Крайні захисники "Динамо" часто підключаються до атак. Інша справа, що той самий Сілва майже завжди свої підключення доводить до логічного кінця. У той час як Попов більше бігає даремно. Разом з тим, в суботу ми навряд чи побачимо їх регулярні вилазки на передову, "Шахтар" цього просто не дозволить. Але якщо "Динамо" почне програвати, то тоді вони активізуються. В цілому ж очікую побачити безперервний пресинг "Шахтаря", турнірна ситуація зобов'язує.

У центрі динамівської оборони навряд чи будуть сюрпризи. Бетао з Хачеріді - найбільш оптимальне поєднання. Постійно мали практику, грали разом, при цьому навесні команда пропустила лише одного разу - з "Чорноморцем". Інші варіанти можливі лише у форс-мажорних ситуаціях. Шевченко, думаю, вийде на заміну, в стартовому складі Сьомін його, судячи з усього, нині не бачить. При всій повазі до Андрія, в команді сьогодні є гравці, які довели своє право виходити з перших секунд. У "Шахтаря" теж все передбачувано, хіба що зліва в обороні може вийти Рац чи Шевчук.

Відносно Юрія Вакса, йому не позаздриш. Обклали по повній програмі, по телевізору присвятили цілий сюжет, де пригадали все - запорізький "Металург" у 2008-му, Кривий Ріг.

Йому, мабуть, найкраще вимкнути всі телефони і не дивитися ніякої інформації. Інакше в плані психології йому буде те, що хорошим словом не назвеш. Якщо в час, який залишився до матчу, він буде жити з думками про помилку - обов'язково її зробить. І чи буде після цього судити, одному Богу відомо. Дуже б хотілося, щоб тема суддівства після такого матчу не піднімалася.

Зараз ви читаєте новину «Арбітру "Шахтар"-"Динамо" потрібно відключити телефони і не дивитися телевізор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути