четвер, 28 жовтня 2010 14:57

ДАІ спростувала замах: "У мера Тернополя врізався п'яний студент"

ДАІ спростувала замах: "У мера Тернополя врізався п'яний студент"
У Тернопільській обласній державтоінспекції аварію за участю машини мера Романа Заставного розцінюють як "рядове ДТП".

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив старший інспектор УДАІ УМВСУ в Тернопільській області майор міліції Микола Лецкалюк.

"З точки зору ДАІ, це звичайне рядове ДТП. Основна причина аварії – те, що водій БМВ не зберіг дистанції із попереднім автомобілем. Таке трапляється доволі часто. А замах це чи ні, я коментувати не буду", - сказав Лецкалюк.

Аварія трапилася на вулиці Збаразькій у Тернополі учора, о 22.40. Чинного міського голови Романа Заставного у машині "Ніссан" не було. Він повертався із прямого ефіру на телебаченні іншою автівкою.

"За кермом БМВ сидів 20-річний студент одного із тернопільських вишів. Стаж водіння у нього малий. Крім того, цей шофер був у стані алкогольного сп'яніння. Тому він і не дотримався дистанції та допустив зіткнення з "Ніссаном", що належить меру. Скільки алкоголю було у крові шофера, я не знаю. Але факт сп'яніння зафіксував лікар", - наголосив майор міліції.

У повідомленні прес-служби міської ради йдеться, що іномарка з іногородніми номерами врізалася у машину мера на великій швидкості.

"Номери і справді іногородні – з Волочиська Хмельницької області. Проте великої швидкості там просто не могло бути. Дорога вкрита бруківкою, має вибоїни. Їхати нею на великій швидкості – це розбити власну машину насамперед", - зазначив Лецкалюк.

БМВ із розбитими фарами та капотом забрали на арештмайданчик обласної ДАІ. Ніссан із побитим бампером, фарами, заднім габаритом та крилом відігнав водій мера.

Що загрожує студенту, який спричинив аварію, вирішить суд. Це може бути або штраф, або позбавлення прав.

За словами Миколи Лецкалюка, він бачив різні аварії у час виборчих кампаній.

"Я уже майже 20 років працюю в державтоінспекції. Можу сказати, що під час виборів траплялися різні аварії. І спостерігачі з інших міст потрапляли в ДТП, і під час перевезення бюлетенів машини ламалися. Але ще жодного разу замахів на кандидатів у мери не було", - додав він.

Нагадаємо, міський голова Тернополя Роман Заставний розцінює вчорашнє ДТП як замах під час виборчої кампанії. Він також натякав на причетність до інциденту ВО "Свобода".
Зараз ви читаєте новину «ДАІ спростувала замах: "У мера Тернополя врізався п'яний студент"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути