Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2010 15:41

23-річна дівчина-податківець вимагала у підприємця 80 тисяч

23-річна дівчина-податківець вимагала у підприємця 80 тисяч

Співробітники прокуратури Сумської області затримали заступника начальника Державної податкової інспекції в місті Суми за підозрою в отриманні 30 тисяч гривень хабара.

За інформацією слідчого в особливо важливих справах прокуратури Сумської області Максима Мостового, затримання чиновника відбулося 28 липня.

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За словами М.Мостового, в поле зору прокуратури потрапила 23-річна дівчина, яка працює старшим державним податковим ревізором-інспектором ДПІ в м. Суми.

За даними прокуратури, вона, діючи за попередньою змовою із заступником начальника ДПІ, вимагала від підприємця хабар у розмірі 80 тис. грн.: перевірка виявила у підприємця порушення, а підозрювані вимагали гроші за те, щоб не відображати в повному обсязі виявлені порушення податкового законодавства в акті перевірки та зменшити суми штрафних санкцій.

Увечері 28 липня на одній з вулиць Сум працівники прокуратури і УБЕЗ ГУМВС України в Сумській області затримали податківців у момент отримання від підприємця частини хабара в розмірі 30 тис. грн.

Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.368 (одержання хабара службовою особою у великому розмірі поєднане з вимаганням хабара), що передбачає позбавлення волі на строк від п"яти до десяти років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, у Сімферополі співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України в АРК під час отримання хабара затримали декана одного з вишів.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «23-річна дівчина-податківець вимагала у підприємця 80 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути