понеділок, 26 липня 2010 13:32

Столичний чиновник попався на хабарі за незаконне встановлення кіоску

Столичний чиновник попався на хабарі за незаконне встановлення кіоску

У Києві викрито спеціаліста комунального підприємства, який отримав хабар у розмірі $500 від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за незаконне встановлення торговельного кіоску.

Як повідомили в Департаменті зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 368 (отримання хабара) Кримінального кодексу України.

Наприкінці червня співробітники спецслужби також викрили схему стягування хабарів, яку упровадили начальник і заступник ГУ по контролю за впорядкуванням. Від власників МАФ посадові особи вимагали гроші в обмін на складені протоколи про порушення правил впорядкування столиці. Зловмисників затримали у момент передачі їм 45 тис. грн хабара.

Нагадаємо, на початку липня київська влада заявила про намір припинити незаконне встановлення малих архітектурних форм з допомогою кримінального законодавства, яке передбачає відповідальність за самовільне захоплення землі.

У травні мер Києва Леонід Черновецький підписав розпорядження про заходи щодо впорядкування розміщення тимчасових споруд (малих архітектурних форм) на території столиці. У березні Київська міська державна адміністрація ввела мораторій на встановлення малих архітектурних форм (МАФів). У квітні столична мерія почала демонтувати кіоски, встановлені біля входів у метро.

УНІАН,  Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Столичний чиновник попався на хабарі за незаконне встановлення кіоску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути