Ексклюзиви
середа, 30 червня 2010 12:39

За отримання хабарів затримали 4 чиновників КМДА

За отримання хабарів затримали 4 чиновників КМДА

Співробітники Управління Служби безпеки України в Києві припинили протиправну діяльність низки посадових осіб Київської міськдержадміністрації - при отриманні хабарів на загальну суму більше 210 тис. грн затримані чотири чиновники.

Як повідомляє прес-центр СБУ, серед затриманих - посадова особа Головного управління по контролю за впорядкуванням Києва. За не складання протоколу і не направлення його на адміністративну комісію КМДА, яка ухвалює рішення про примусове знесення малих архітектурних форм столиці, він вимагав від приватного підприємця 50 тис. грн. 46-річного держслужбовця затримали в його службовому кабінеті, звідки він по телефону керував діями посередника. Помічника чиновника оперативники СБУ затримали у відділенні одного з київських банків, коли той намагався обміняти хабар від підприємця в доларах США на гривні.

Співробітники спецслужби також викрили схему стягування хабарів, яку упровадили начальник і заступник ГУ по контролю за впорядкуванням. Від власників МАФ посадові особи вимагали гроші в обмін на складені протоколи про порушення правил впорядкування столиці. Зловмисників затримали у момент передачі їм 45 тис. грн хабара.

У третьому випадку службовця Головного управління з питань внутрішньої політики КМДА оперативники СБУ затримали в Печерському районі. Використовуючи службове положення, 27-річний головний фахівець вимагав і отримав 115 тис. грн від представника комерційної структури за підготовку і узгодження дозвільної документації на проведення в Києві музичного фестивалю.

По фактах отримання хабарів в крупному розмірі службовими особами, які займають відповідальне положення, прокуратура Києва порушила три кримінальних справи. Ведеться слідство.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «За отримання хабарів затримали 4 чиновників КМДА ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути