середа, 13 липня 2022 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Зранку Росія завдала 28 ударів по Миколаївщині: багато загиблих
6

Станом на ранок 13 липня ворог завдав 28 ударів з реактивних систем залпового вогню по різних населених пунктах Миколаївщини.

Унаслідок російських обстрілів була пошкоджена лікарня та житлові будинки, повідомив у середу заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко в Telegram.

"Також здійснили артобстріл по Вітовському району, попередньо загинули п'ять цивільних", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські терористи вгатили по Миколаївщині: є загиблі й десятки поранених

Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину
Фото: Нацполіція
Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину
Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину
Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину
Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину

Окупанти знищили понад 7,1 тис. цивільних об'єктів на Миколаївщині. Зокрема: об'єкти житлового фонду – 4583; медичні заклади – 48; навчальні заклади – 280; заклади культури – 119; об'єкти промислових підприємств – 86; об'єкти життєзабезпечення: газо- 703, електро- 489, водо- 26 і теплопостачання – 84; інші невоєнні об'єкти – 665.

Без газопостачання перебувають 7272 споживачі.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські військові намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території. Миколаївщина – один із найзамінованіших регіонів в Україні.

У Миколаєві у вівторк зранку, 12 липня, пролунали потужні вибухи. Місцеві жителі почали повідомляти про вибухи в соціальних мережах близько четвертої ранку. В Telegram-каналі "Новини Миколаєва" зазначили, що містяни нарахували близько 25 вибухів.

У суботу вранці, 9 липня, в Миколаєві пролунала серія вибухів. На 5:30 розриви не припинялися. Потужні звуки в Миколаєві чули під час повітряної тривоги. В області вона тривала 50 хв. – з 5:08 до 5:58.
9 липня окупанти випустили шість ракет по обласному центрі. Йдеться про ракети С-300. 1 липня окупанти обстріляли Баштанський і Миколаївський райони Миколаївщини. Поранені 14 людей. Дітей серед них немає. Усіх постраждалих доправили в медичні заклади. 2 липня терористи вкотре обстріляли низку мирних населених пунктів Миколаївської області. Є загиблі й нові руйнування.
Зараз ви читаєте новину «Зранку Росія завдала 28 ударів по Миколаївщині: багато загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути