неділя, 11 квітня 2021 05:25

Зниклу 7-річну дівчинку знайшли зґвалтованою й задушеною

11 квітня минає місяць, як у Щасливому Олешківського району на Херсонщині знайшли тіло зниклої 7-річної Марії Борисової. Її зґвалтували і задушили. А тіло запхали в мішок і викинули в недобудованому хліві неподалік дому.

Автор: facebook.com/khersonpolice.official
  У селі Щасливе на Херсонщині 7 березня зникла 7-річна Марія Борисова. Тіло знайшли 11 березня. Була зґвалтована й задушена
У селі Щасливе на Херсонщині 7 березня зникла 7-річна Марія Борисова. Тіло знайшли 11 березня. Була зґвалтована й задушена

Марійку шукали від 7 березня. Того дня вона гралася з братом та сусідськими дітьми, але додому не повернулася. З пів тисячі людей - поліцейські, кінологи, нацгвардійці, рятувальники, волонтери – цілодобово прочісували село та навколишню місцевість. Перевіряли занедбані будинки, лісосмуги, поля, водойми. На в'їздах у село пости поліції оглядали кожне авто. Собаки-пошуківці брали слід. Губився біля зупинки. Припускали, що Марію викрали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство 7-річної Марії Борисової: батько розповів про останнє бажання доньки

Хлів, де знайшли дівчинку, поліція оглядала кілька разів. Тіла там не було. За кілька днів його підкинули. На підозрюваного вийшли в день похорону Марії — 13 березня.

"Встановили 16 чоловіків, які могли бути причетні до злочину. Взяли в них зразки ДНК. До одного з підозрюваних оперативники пішли в день похорону дівчинки. Був удома, двері лишив відчинені. Зайшли, а він вени на лівій руці порізав. Руку встромив у воду, аби кров не згорталася. Чоловіка відправили в лікарню. Попросили, аби його біологічні зразки перевірили в першу чергу. Наступного дня отримали позитивну відповідь", - говорить Олександр Прокудін із поліції Херсонщини.

Автор: facebook.com/khersonpolice.official
  62-річного Миколау з села Щасливе на Херсонщині підозрюють у зґвалтуванні й вбивстві 7-річної Марії Борисової.
62-річного Миколау з села Щасливе на Херсонщині підозрюють у зґвалтуванні й вбивстві 7-річної Марії Борисової.

Підозрюваний — 62-річний Микола. Має чотири судимості за хуліганство і побиття. Вийшов із в'язниці 2005-го.

"Обшукали його квартиру. Перевірили його комп'ютер. В історії пошуку були численні перегляди сайтів з дитячою порнографією. Чоловік мав чотири судимості. Тричі за побиття і одну за хуліганство. У вироку від 2000-го йдеться, що вирішив поквитатися з колегою на фермі. Зґвалтував його щіткою для чистки доїльних апаратів", - додав Прокудін.

Микола жив у Щасливому близько 35 років. Останнім часом перебивався тимчасовими підробітками, копав могили. Тримав господарство — гуси, кролі. Але сильно пив. Свідчення почав давати на четвертий день після арешту. На той час уже були додаткові висновки експертиз. Вони підтвердили, що сперма на одязі дівчинки збігається з біологічними даними підозрюваного. У квартирі й на ковдрі Миколи також є ДНК Марії.

Автор: facebook.com/khersonpolice.official
  Тіло Марії, зав'язане в полімерний мішок, підкинули в недобудований хлів неподалік від дому дитини
Тіло Марії, зав'язане в полімерний мішок, підкинули в недобудований хлів неподалік від дому дитини

Чоловік розповів, що був сильно п'яний. Після скоєного ховав тіло дівчинки. У гаражі запхав його в мішок. Зав'язав паском і мотузкою та викинув у хлів. Від слідчого експерименту відмовляється. Боїться самосуду односельчан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хороший батько" - за підозрюваного у вбивстві Марії Борисової заступилася донька

Однак не всі односельці вірять у вину Миколи. Є й такі, що його виправдовують. Поліція взяла не того, переконують.

"Поліція розкриває злочини, засуджуючи невинних. Берегти дітей треба. Бо вбивця гуляє далі", - каже Оксана Борсук.

Слідство у справі триває. Якщо провину Миколи доведуть – можуть ув'язнити на 15 років або довічно.

Марію ховали в білій труні, прощатися прийшло все село. Люди несли квіти, іграшки. Миколу 14 березня взяли під варту без права на заставу, за рішенням Херсонського міського суду.

Зараз ви читаєте новину «Зниклу 7-річну дівчинку знайшли зґвалтованою й задушеною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути