вівторок, 29 травня 2012 16:27

Мешканець Рівненщини вижив після удару струмом у 20 тисяч вольт

Мешканець Рівненщини вижив після удару струмом у 20 тисяч вольт
У рибалки обпечена тільки кисть правої руки. Фото Олени Власової

51-річний Степан Кобернік з села Гільча Перша Здолбунівського району Рівненщини вижив лише дивом після електротравми . У неділю 27 травня він зачепився вудкою за лінію електропередач. Чоловіка вдарило струмом у 20 тисяч вольт і він втратив свідомість. Однак вже за кілька хвилин рибалка піднявся на ноги і пішов додому.

"Рибалив вранці на річці, поставив дві вудки в різних місцях. Раптом чую – дзвонить за корчом, карась клює. Я узяв другу телескопічну вудку і побіг з нею на те місце. На голові була кепка з козирком, то в азарті не помітив, як зачепився за дроти. Мене спершу вдарило – в очах ніби сітка стала, а по руках білі іскри побігли. Злякався, зробив два кроки і упав у траву", - розповідає Степан Кобернік. – "Неподалік мужик пас корови, то перелякався, що я вмер. Але вже за чотири хвилини я піднявся, зібрав вудки і пішов додому. Був у такому щоці, що мусив випити пива – думав, що в останній раз. Учора жінка повела до медички, щоб оглянула. Зробили кардіограму, здав аналізи – все в порядку. Все село дивується і каже, що другий раз народився".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрія Могильного вбило електрострумом

У рибалки обпечена тільки кисть правої руки і є ще невеличка ранка на грудях, де увійшов струм. 5-метрова вудка із вуглепластику обгоріла, залишився один каркас. На чоловікові також обгоріла футболка. Струм вийшов через праву ногу - Кобернік був взутий у шкіряні черевики з гумовою підошвою.

"Почуваюся прекрасно, нічого не болить. Навіть радикуліт пройшов", - дивується чоловік. – "Поприскав руку спреєм, а потім наніс бальзам. От і все лікування".

"Вижити йому було нереально. Вперше бачу такий випадок за 30 років практики. Я би сказав, що у рибалки шанс був один на мільйон. Небезпечною напругою для людини є уже 42 вольти, а тут всі 20 тисяч вдарило. Якби тримав вудку у лівій руці, то згоріло би серце", - попереджає Валерій Бєломітцев, заступник директора з питань охорони праці ПАТ "АЕС Рівнеобленерго". - "29 квітня трапився схожий нещасний випадок в селі Шпанів Рівненського району – рибалка зачепився вудкою за дроти і помер. Крізь нього пройшло 10 тисяч вольт. Вкотре просимо людей, щоб були обережні".

Зараз ви читаєте новину «Мешканець Рівненщини вижив після удару струмом у 20 тисяч вольт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути