пʼятниця, 22 січня 2021 12:18

Жертва поліцейського зґвалтування побоюється тиску

Жертва поліцейського зґвалтування побоюється тиску
26-річну Нелю Погребіцьку зі Ставів викликали в поліцію в Кагарлик для допиту як свідка у справі про крадіжку. Там побили та зґвалтували. Фото: facebook.com/Неля Погребіцька

Жертва поліцейського зґвалтування в Кагарлику на Київщині Неля Погребіцька досі під охороною.

Двоє підозрюваних перебувають під домашнім арештом. А тому є ризик вчинення тиску на потерпілу і впливу на її покази. Про це в "Сніданку з 1+1" розповіла адвокатка потерпілої Злата Симоненко.

"Починається найважливіший етап у процедурі. Оскільки її покази будуть ключові у межах кримінального провадження. Вона має безпосередньо у суді підтвердити всі обставини справи та в деталях усе розповісти. Окрім неї, є ще інші потерпілі у межах справи. Вони теж мають детально і публічно розповісти про те, що сталося. Це буде достатньо детальний процес", - каже адвокатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не хотіли проблем: лікарі відмовлялися оглядати зґвалтовану поліцейськими жінку

Сьогодні, 22 січня, в Обухівському районному суді відбудеться засідання у справі. Розглядатимуть питання продовження домашнього арешту колишньому керівнику відділення Сергію Панасенку та експоліцейському Ярославу Левандюку.

Справу про зґвалтування та тортури у відділку поліції в Кагарлику на Київщині розглядатимуть в Обухівському районному суді Київської області. Місцеві судді самоусунулися. Про систематичні катування в тамтешній поліції стало відомо у травні торік після зґвалтування й побиття 26-річної Нелі Погребіцької із села Стави. Жінку викликали свідком у справі про пограбування магазину й познущалися. Разом із нею катували її знайомого. На лаві підсудних 5 поліцейських - колишній начальник відділку та 4 його підлеглих. Справу передали до суду на початку грудня торік.

Зараз ви читаєте новину «Жертва поліцейського зґвалтування побоюється тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути