Ексклюзиви
вівторок, 29 грудня 2020 07:25

У відділку поліції систематично катували людей

Справу про зґвалтування та тортури у відділку поліції в Кагарлику Київський апеляційний суд направив для розгляду по суті в Обухівський. Місцеві судді від розгляду самоусунулися. Gazeta.ua пригадує, з чого почалася гучна справа.

Про систематичні катування у відділку поліції стало відомо у травні цьогоріч після зґвалтування та побиття там 26-річної Нелі Погребіцької із села Стави. Жінку викликали свідком у справі про пограбування магазину й познущалися. Разом із нею катували ще її знайомого.

Автор: facebook.com/Неля Погребіцька
  26-річну Нелю Погребіцьку зі Ставів викликали в поліцію в Кагарлик для допиту як свідка у справі про крадіжку. Там побили та зґвалтували
26-річну Нелю Погребіцьку зі Ставів викликали в поліцію в Кагарлик для допиту як свідка у справі про крадіжку. Там побили та зґвалтували

"У відділку були люди і вони все чули, а деякі й бачили, але ніхто мені не допоміг. Потім, як я упала, то за коси мене тягнув, то з ноги, з кулака, синяки такі були. Тоді до себе в кабінет повів, пістолета наставив, знову штовхав. В общем, що хотів, то й робив", - розповідала тоді потерпіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мали звільнити: що відомо про суддю, яка відпустила підозрюваного у зґвалтуванні в Кагарлику

Наступного дня затримали оперуповноваженого 29-річного Сергія Сулиму та начальника сектора кримінальної поліції Миколу Кузіва, 35 років. Пізніше підозру в катуваннях оголосили оперуповноваженому 27-річному Євгену Трохименку, а також начальнику сектора карного розшуку й колишньому начальнику відділку поліції. Останній начебто знав про злочини й покривав підлеглих.

Автор: facebook.com/anton.gerashchenko.7
  Працівників Кагарлицького відділу поліції Миколу Кузіва та Сергія Сулиму підозрюють у зґвалтуванні й катуванні
Працівників Кагарлицького відділу поліції Миколу Кузіва та Сергія Сулиму підозрюють у зґвалтуванні й катуванні

Якщо провину колишніх поліцейських доведуть - можуть ув'язнити на 12 років.

Неля Погребіцька потерпає від цькування. Її намагалися дискредитувати як особистість. Писали в соцмережах, що вона сама винна, що її образ життя визначає цю ситуацію. Про це розповіла одна з її адвокаток Олена Сотник.

Зараз ви читаєте новину «У відділку поліції систематично катували людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути