понеділок, 02 грудня 2019 18:54

Замах на Соболєва: що сказав суддя Ємельянов, якого пов'язуть зі злочином

Замах на Соболєва: що сказав суддя Ємельянов, якого пов'язуть зі злочином
Суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов запевнив, що не має відношення до замаху на депутата Київської обласної ради Вячеслава Соболєва. Фото - ukranews.com

Суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов запевнив, що не має відношення до замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, чий автомобіль був обстріляний напередодні в Києві.

Він висловив співчуття батьками загиблого хлопчика, а також назвав це великою трагедією. Та заявив, що при необхідності готовий дати пояснення слідчим поліції, передають "Українські новини".

За словами Ємельянова, заяви та припущення, які з'явилися в ЗМІ, про його причетність до цієї жахливої події – "не більше, ніж бажання використовувати чуже горе у меркантильних інтересах".

Суддя також зазначив, що для об'єктивності висвітлення ситуації готовий у будь-який зручний час більш детально роз'яснити реальний стан справ журналісту Володимиру Бойку, який і став першоджерелом цієї інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримав нагороду з рук президента: комбат розповів про підозрюваних у замаху на Соболєва

На думку судді, неправдиву інформацію може поширювати третя сторона, зацікавлена у його дискредитації. Він згадав про викрадення підприємця Максима Слуцького і його партнера Владислава Ізраіліта. Ємельянова звинувачували в його організації.

"Я звернувся в поліцію із заявою, щоб ці звинувачення були розслідувані. Півроку велися слідчі дії, і коли прийшов час пред'являти підозри винним, виявилося, що за цими провокаціями стоять високопоставлені чиновники та бізнесмени з Дніпра", – наголосив суддя.

За словами Ємельянова, поширена про нього за останню добу інформація – частина кампанії з дискредитації з метою тиску на правоохоронні органи.

Між В'ячеславом Соболєвим та Артуром Ємельяновим тривають багаторічні суди навколо нерухомості. Сам Вячеслав Соболєв раніше заявляв, що одним із тих, хто йому погрожував, був скандальний суддя Артур Ємельянов. За словами Соболєва, тому нібито вдалося залучити навіть народних депутатів і добровольчий батальйон "Свята Марія". Разом, мовляв, вони переслідували одну мету – відняти нерухомість депутата у Маріуполі. Сьогодні під час брифінгу Нацполіції, Андрій Крищенко відмовився коментувати чи причетний суддя Артур Ємельянов до замаху на вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Замах на Соболєва: що сказав суддя Ємельянов, якого пов'язуть зі злочином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути