Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2021 07:17

Замах на генерала СБУ: ЗМІ дізналися, який мотив озвучить слідство

Замах на генерала СБУ: ЗМІ дізналися, який мотив озвучить слідство
Полковник СБУ Юрій Расюк планував убивство генерала. Фото: facebook.com/butusov.yuriy

Мотивом замовлення вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова було те, що він був єдиною перешкодою для отримання ексзаступником голови спецслужби Дмитром Нескоромним високої посади в керівництві СБУ.

Таку версію найближчим часом планує повідомити слідство. Про це пише "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замах на генерала СБУ: як у відомстві відреагували на причетність Нескромного

"Нескоромний задокументований в матеріалах негласного слідства, яке фіксувало контакти Юрія Расюка, якого затримали і який був наближеною людиною до Нескоромного", – розповів співрозмовник агентства.

Водночас в СБУ офіційно не підтверджують і не спростовують інформацію про те, що в даній кримінальній справі дійсно фігурує колишній перший заступник глави СБУ Нескоромний.

Служба безпеки України встановлює коло осіб, причетних до замаху на вбивство співробітника СБУ Андрія Наумова. Слідчі СБУ встановили, що мала місце змова кількох осіб. Ними був розроблений план вчинення злочину. Організатор підшукав виконавця і запропонував за вбивство $50 тис. Затримання було проведено саме в той час, коли було достатнього доказів планування злочину. Спецоперація із затримання була проведена 22 січня. Шевченківським районним судом Києва обрано запобіжний захід підозрюваному – тримання під вартою без можливості внесення застави. Триває досудове розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Замах на генерала СБУ: ЗМІ дізналися, який мотив озвучить слідство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути