субота, 25 лютого 2023 07:15

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Загроза ракетних ударів ворога залишається високою ‒ Генштаб про ситуацію на фронті

Загроза ракетних ударів ворога залишається високою ‒ Генштаб про ситуацію на фронті
Російські загарбники продовжують обстрілювати населені пункти України з різних видів озброєння. Фото: pravda.com.ua

За минулу добу російські окупанти завдали 27 авіаційних ударів та здійснили 75 обстрілів українських територій з реактивних систем залпового вогню.

Знову постраждали мирні люди, повідомляє вранці 25 лютого Генеральний штаб Збройних сил України.

Загроза ракетних ударів ворога залишається високою по всій території України.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог з мінометів та артилерії обстріляв Михальчину Слободу Чернігівської області. А також Юнаківку, Водолаги і Бояро-Лежачі Сумської області. Під вогнем ворога були й райони 23 населених пунктів на Харківщині. Серед них ‒ Леміщине, Олександрівка, Стариця, Вовчанськ, Вільхуватка, Огірцеве та Бологівка.

"На Куп'янському та Лиманському напрямках противник намагався покращити тактичне положення в районі Масютівки. А також вибити наші підрозділи з Серебрянського лісництва. Обстріляв з артилерії райони 17 населених пунктів. Зокрема, під вогневий вплив потрапили Гряниківка, Куп'янськ і Берестове Харківської області. А також Стельмахівка, Макіївка, Діброва і Білогорівка на Луганщині", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Харківщину: Синєгубов заговорив про примусову евакуацію

Біля Бахмута загарбники продовжують атакувати позиції українських військ. Ворог здійснив декілька безуспішних атак поблизу Берхівки, Іванівського та Північного Донецької області. Російські війська активно ведуть повітряну розвідку для коригування вогню артилерії. Обстрілів зазнали 16 населених пунктів, зокрема, Спірне, Веселе, Іванівське, Бахмут, Курдюмівка та Озарянівка Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Первомайського, Невельського та Мар'їнки. Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано у 17 населених пунктах. Серед них ‒ Авдіївка, Водяне, Пречистівка, Мар'їнка, Вугледар та Велика Новосілка.

На Запорізькому напрямку під вогнем противника були 20 населених пунктів. Зокрема, Времівка і Новопіль Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Оріхів і Білогір'я на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських загарбників постраждали 34 населених пункти Херсонської області. Серед них Дудчани, Берислав, Садове, Качкарівка, Антонівка та Херсон.

Основні зусилля на фронті російські загарбники і далі зосереджують на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, повідомив уранці 25 лютого Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку. Зокрема, наша авіація за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також Сили оборони знищили один ударний гелікоптер Мі-24 та 1 БПлА "Ланцет".

Зараз ви читаєте новину «Загроза ракетних ударів ворога залишається високою ‒ Генштаб про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути