неділя, 10 березня 2019 18:10

За вбивство професора університету та його сина дали довічно

За вбивство професора університету та його сина дали довічно
У Харкові до довічного ув'язнення засудили 2 чоловіків за убивство професора ніверситету 58-річного Геннадія Загинайлова та його сина Владислава, 32 роки. Фото - УНН

У Харкові до довічного ув'язнення засудили чоловіків 22-х та 26-ти років за убивство професора університету 58-річного Геннадія Загинайлова та його сина Владислава, 32 роки. Окрім того, 56-річній спільниці убивць за розбій та замах на крадіжку суд призначив покарання у вигляді 10 років ув'язнення. Усім – з конфіскацією майна. Таке рішення виніс Київський районний суд міста.

Мертвими професора та його сина знайшли 3 жовтня 2016 року у квартирі, де вони мешкали.

"Засуджені заради грошей жорстоко розправилися із чоловіками. До злочину готувалися заздалегідь: придбали маски-балаклави, рукавички, а також вогнепальну і холодну зброю. До квартири потерпілих зловмисники потрапили за допомогою спільниці. Жінка була добре знайома із загиблим професором. У день трагедії вона прийшла до нього нібито відсвяткувати свій день народження. Дочекавшись слушного моменту, жінка впустила до помешкання нападників", - розповів кореспондентові Gazeta.ua начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколу Шитюка 17 разів ударили ножем

Чоловіки били науковця та вимагали сказати, де зберігає гроші. На шум з кімнати вийшов син господаря.

"Під час бійки одному з нападників зірвали маску з обличчя. Злякавшись, що їх можуть упізнати у подальшому, злодії задушили обох чоловіків. З квартири злочинці забрали гроші, в тому числі – іноземну валюту, ноутбук, телефон та навіть парфуми господаря", - додав Антонян.

Як з'ясувалося в ході слідства, за кілька тижнів до цього засуджені вже намагалися потрапити до помешкання професора, скориставшись ключем, що жінка напередодні викрала з оселі потерпілих. Однак він не підійшов, і тоді зловмисники розробили новий злочинний план, який і реалізували.

Правоохоронцями було також встановлено, що у вересні 2016 року один із засуджених пограбував двох студентів. Серед викраденого був паспорт, до якого зловмисник вклеїв власне фото, щоб використовувати документ для конспірації. Окрім підробленого паспорту, під час обшуків за місцем мешкання чоловіка знайшли знаряддя та матеріали для виготовлення фальшивих грошей.

Обоє убитих чоловіків працювали в Харківському фізико-технічному інституті. Дружина Загинайлова-старшого померла раніше, Владислав був неодружений. Миролюбні, спокійні. Жили роботою. За словами сусідів, чоловіки були самітниками.

Зараз ви читаєте новину «За вбивство професора університету та його сина дали довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути