четвер, 24 січня 2013 13:22

З України екстрадують кримінального авторитета, якого не встиг убити Дикаєв

З України екстрадують кримінального авторитета, якого не встиг убити Дикаєв
Злодій у законі Омар Уфимський. Фото: Сегодня

56-річний російський злодій у законі Омар Бекаєв, відомий під прізвиськами Омар Уфимський і Дядя, 22 січня вийшов на волю, проте відразу ж був затриманий співробітниками одеського УБОЗ МВС.

"Омара Бекаєва затримали для екстрадиції в Росію. Вже готові всі документи", - розповіла прес-секретар ГУБОЗ МВС України Ірина Лемешева, пише "Сегодня".

Нагадаємо, що Омара Уфимського разом з 4 чеченцями затримали 7 грудня 2009 року в Одесі на залізничному вокзалі. При собі у нього був паспорт на ім'я жителя міста Алмати Еркаша Топаєва і раритетний пістолет Steyr Mod 1909, калібру 6,35 мм, виробництва Австро-Угорщини, виготовлений ще у 1909 році. Незважаючи на "старовину", пістолет був у повній бойовій готовності і з 4 патронами в магазині.

Після місяця в одеському СІЗО злодія в законі несподівано випустили прямо із залу Приморського суду через "поганий стан здоров'я". Однак за кілька днів знову заарештували. Суд визначив Омару Уфимському термін за незаконне зберігання зброї в 4 роки.

За словами джерела, Дядя в одеській в'язниці відразу ж обійняв пост "смотрящого". "У 2011 році його повинні були екстрадувати до Росії. Однак екстрадиція зірвалася через те, що до Омара дійшла інформація про те, що на нього готується замах. Убити його повинен був Аслан Дикаєв, якому пообіцяли за це мільйон доларів. Омар злив інформацію про Дикаєва "своїм" людям у міліції, які, в свою чергу, віддали наказ затримати цього кілера ще на під'їзді до Одеси. Справа закінчилася скандальним штурмом", - розповіло джерело в кримінальних колах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помста за Діда Хасана: у Сухумі зрешетили кримінального авторитета

Слова джерела підтверджуються інформацією російських правоохоронців - Омар Уфимський посідав третє місце в ієрархії кримінального світу РФ після Діда Хасана. "У спину" Омару Уфимському "дихає" ціле покоління молодих кримінальних авторитетів. За твердженням джерела, після екстрадиції Уфимського в Росію, там розгорнеться чергова війна за владу серед авторитетів. До слова, Омар Бекаєв перебуває у федеральному розшуку Росії з 2008 року.

Зазначимо, Діда Хасана було вбито єдиним пострілом на виході з ресторану в центрі Москви 16 січня. 20 січня відбулося поховання Усояна, на похороні були присутні не менш як тисячу осіб. Головною причиною вбивства кримінального авторитета вважають боротьбу за сфери економічного впливу в Росії.

Зараз ви читаєте новину «З України екстрадують кримінального авторитета, якого не встиг убити Дикаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути