понеділок, 21 січня 2013 09:57

У Москві поховали хрещеного батька російської мафії Діда Хасана
25

Фото: Фото: Наталія Мущінкіна, «МК»

У Москві в минулу неділю поховали відомого кримінального авторитета, розстріляного кілером у центрі Москви, - 74-річного Аслана Усояна на прізвисько Дід Хасан.

Близькі Усояна намагалися знайти для нього місце на престижних Новодівичому, Ваганьковському та інших столичних кладовищах, проте змогли домовитися тільки з Хованським цвинтарем. Аслан Усоян лежав у труні з покритого лаком червоного дерева з позолоченими ручками, рану на його обличчі, яку залишила куля кілера, майстерно загримували.

Люди, які підходили до місця похорону, не віталися з рештою, навіть не кивали головою один одному. Ніяких співчуттів ніхто нікому не висловлював. Квітів у руках співчутливих практично не було, але зате було багато вінків. Деякі з учасників церемонії знімали похорони на мобільні телефони.

Присутній на похоронах якийсь Максим Гладкий розповів, що багато представників кримінального світу до останнього не вірили, що Дід Хасан дійсно убитий. І приїхали переконатися в цьому, як колись люди йшли подивитися на померлого Леніна. За його словами, у всіх був важкий внутрішній стан: з одного боку, люди були в шоці від цієї смерті, а з іншого, побоювалися, щоб не було кримінальних розборок з цього приводу.

Спочатку підійти до труни дозволили "дальньому колу", до якого входили представники кримінального світу з різних міст і республік колишнього СРСР. Вони несли вінки від "далекосхідників", "ставропольців", "Електросталі", "братви з Казахстану", "самарських бродяг", "курдського народу" і "єзидів". Курдський авторитет Садко поклав до могили розкішний вінок з білих троянд з написом "Великому патріарху злодійського світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство Діда Хасана: назвали можливого замовника

Потім з Дідом Хасаном попрощалися рідні та близькі. Останніми до гробу підійшли близько 15-20 "братків" покійного зі "злодійському ордену". З авторитетом прощалися за обрядом єзидів, до яких він належав. Після прощання труну опустили в землю, над могилою розпорядник церемонії прочитав молитву і розпалив на насипаному горбику землі багаття, бо езиди вважають вогонь священним. Після цієї процедури над могилою з'явився православний хрест з табличкою і фотографією Усояна.

На похороні не тільки сумували за покійним, але й обговорювали "робочі" питання. Так, з промов присутніх з'ясувалося, що Дід Хасан встиг передати справи своєму племіннику, злодію в законі Дмитру Чантурія на прізвисько Мирон.

Однак основною темою розмов у гостей траурній церемонії була сама загибель Діда Хасана, убитого снайпером в середу вдень при виході з ресторану "Старий фаетон" на Кухарській вулиці у Москві. Всі сходилися на думці, що замах на злодія в законі був несправедливим і безглуздим - адже Дідові Хасану, який страждав захворюванням нирок і діабетом, і так залишалося жити недовго.

Зараз ви читаєте новину «У Москві поховали хрещеного батька російської мафії Діда Хасана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути