пʼятниця, 18 січня 2013 02:41

США вперше з 1991 року визнав уряд Сомалі

США вперше з 1991 року визнав уряд Сомалі
Мохамад і Хілларі Клінтон ФОТО: lenta.ru

Вашингтон вперше з 1991 року офіційно визнав уряд Сомалі. Як передає Agence France-Presse, про це в четвер, 17 січня, заявила Держсекретар США Хілларі Клінтон після зустрічі з новим президентом сомалі Хасаном Шейхом Мохамадом.

За словами Клінтон, Вашингтон сподівається на "відкритий, прозорий діалог про те, що ще США можуть зробити, щоб допомогти народу Сомалі реалізувати його мрії".

AFP повідомляє з посиланням на заяву Білого дому, що Шейх Хасан Мохамад в четвер також зустрівся з президентом США Бараком Обамою.

Уряд, влада якого поширювалася на всю країну, був відсутнім у Сомалі з 1991 року, після падіння диктаторського режиму Мохаммеда Сіада Барре. Протягом 20 років у країні йшла громадянська війна, за контроль над нею билися кілька ісламістських угрупувань, зокрема "Аль-Шабааб".

Шейх Хасан Мохамад був обраний президентом Сомалі у вересні 2012 року. Тим самим було завершено формування нового керівництва держави.

Влада Сомалі намагаються взяти під контроль всю територію країни, в чому їм допомагали війська Африканського союзу. До вересня їм вдалося відвоювати у ісламістів всі крупні населені пункти, включаючи столицю Могадішо.

Зараз ви читаєте новину «США вперше з 1991 року визнав уряд Сомалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути