вівторок, 22 січня 2013 09:49

Помста за Діда Хасана: у Сухумі зрешетили кримінального авторитета

Помста за Діда Хасана: у Сухумі зрешетили кримінального авторитета
Фото: poltava.pl.ua

У Сухумі скоєно зухвале вбивство кримінального авторитета, який вважався ворогом недавно убитого "короля російської мафії" Аслана Усояна на прізвисько Дід Хасан.

31-річний злодій у законі Астамур Валерійович Гулія на прізвисько Астік Сухумський був розстріляний в упор з автомата у столиці Абхазії минулої ночі, передає прес-служба Генпрокуратури Абхазії. Злочин було скоєно приблизно о 21:00 біля ресторану "Басла" на вулиці Акіртава.

"Він (Гулія) вийшов з ресторану і прямував до автомобільної стоянки, - пояснили у Генпрокуратурі. - У цей час невідомі відкрили по ньому вогонь з автомата з припаркованої там же автомашини Mercedes".

За словами очевидців, на іномарці були номери однієї з прибалтійських республік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство Діда Хасана: назвали можливого замовника

Поранений був доставлений у республіканську лікарню з п'ятьма наскрізними і чотирма проникаючими кульовими пораненнями у шию, черевну порожнину і праве стегно. Врятувати його життя лікарям не вдалося. 19 січня, о 23:30 Астік Сухумський помер від зупинки серця.

Пізніше автомашина нападників Mercedes W210 сріблястого кольору була виявлена спаленою в районі Сухумської гори, повідомили в Управлінні внутрішніх справ Сухумі.

Прокуратура Сухумі порушила кримінальну справу за статтею "Умисне вбивство, скоєне загальнонебезпечним способом". Залишки витягнутих з тіла убитого куль відправлені на експертизу.

Однак гільз під час огляду місця злочину не виявлено, оскільки постріли робилися з салону автомашини, пояснив в.о. прокурора Сухумі Рустам Чагава.

Тим часом преса відзначає, що Астік Сухумський був членом молодого азербайджанського клану під верховенством Ровшана Джанієва (Ровшан Лянкаранський). Це угрупування останнім часом активно ворогувало з кланом убитого 17 січня в Москві впливового кримінального авторитета Аслана Усояна (Діда Хасана).

Ровшан хоче об'єднати під своєю владою азербайджанських авторитетів, але багато хто з них (Бахиш Алієв на прізвисько Ваха, Надир Саліфов на прізвисько Лоту Гулу і Юсиф Алієв, відомий як Юска Шамкірський) входять у клан Усояна. З 2009 року Джанієв намагається витіснути азербайджанських ставлеників Хасана з оптового ринку зелені у Москві. У цій війні вже вбито близько 20 гангстерів, в основному з клану Ровшана.

У тому ж 2009 році після сварки з Джанієвим через переділ ринку сухих бетонних сумішей був убитий друг Хасана - "батько російської мафії" В'ячеслав Іваньков на прізвисько Япончик.

У квітні 2012 року кілер застрелив азербайджанського авторитета Ільгара Джабраїлова на прізвисько Данабаш. За словами оперативників, він виконував дуже важливу роль у клані Усояна, бо відповідав за безпеку і курирував в клані азербайджанський напрямок. Лише після цього Дід Хасан став здогадуватися, що його головний ворог саме Ровшан Джанієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві поховали хрещеного батька російської мафії Діда Хасана

Усоян намагався підірвати авторитет Ровшана, поширивши у кримінальному світі "маляву", підписану десятками злодіїв у законі. У цьому колективному листі стверджувалося, що Ровшан Лянкаранський остаточно і безповоротно позбавлений титулу злодія у законі.

Однак до цього часу "розстрига" Ровшан вже заручився підтримкою близько сотні "законників", включаючи Джемо Мікеладзе і Мераба Джангвеладзе.

10 грудня Ровшан, що проживає в ОАЕ, організував у Дубаї "сходку об'єднаної опозиції гангстерів". На ній було "короновано" відразу 16 мафіозі у віці від 22 до 42 років, у тому числі і Астіка Сухумського.

Після цього клан Аслана Усояна почав справжнє полювання на новоспечених "законників". Деяких з них примусили відректися від титулу. У "самозванці" був записаний і Астік Сухумський.

Зараз ви читаєте новину «Помста за Діда Хасана: у Сухумі зрешетили кримінального авторитета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути