неділя, 22 січня 2023 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Військове керівництво отримало завдання створити резерви особового складу – Зеленський

Військове керівництво отримало завдання створити резерви особового складу – Зеленський
Президент Володимир Зеленський заявив, що військове керівництво отримало завдання створити резерви, щоб захисники мали змогу відновлювати сили після бойових дій. Фото: president.gov.ua

Військове керівництво України отримало завдання створити резерви, щоб захисники мали змогу відновлювати сили після бойових дій.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в якій також брав участь експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон, повідомляє сайт президента.

Відповідаючи на запитання щодо поповнення особового складу українського війська, Зеленський повідомив, що військове керівництво отримало завдання створити резерви, щоб захисники мали змогу відновлювати сили після бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога можлива цього року. Президент сказав, що для цього потрібно

"Тому що це складно з різних причин – і поранення, і психологічний стан. Він має бути нормальний", – наголосив він.

Президент зазначив, що не може розкрити подробиць мобілізаційних процесів, але Ставка верховного головнокомандувача ухвалила відповідні рішення, і далі командувачі працюють над їх реалізацією на своїх напрямах.

Зеленський зазначив, що найважливішим ресурсом української армії є особовий склад, який потрібно берегти.

"Люди не просто важливі, а найважливіші", – сказав він.

Поки що в Україні нема потреби в оголошенні масової мобілізації. Однак у майбутньому ситуація, звичайно, може змінитися.

Зараз Україна має достатньо резервів, щоб відновлювати поточні втрати, не вдаючись до масової мобілізації, розповів міністр оборони Олексій Резніков в ефірі Національного телемарафону.

Резніков також нагадав, що мобілізація, яка оголошена в лютому 2022 року, досі не завершена. Вона проводиться в спокійному режимі та зараз Україна не вичерпала навіть ті 100%, встановлені в лютому. Однак ситуація, звичайно, може змінитися і тоді рішення буде прийматися в залежності від розвитку подій.

Зараз ви читаєте новину «Військове керівництво отримало завдання створити резерви особового складу – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути