пʼятниця, 06 січня 2023 00:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів, чи потрібна в Україні масова мобілізація

Резніков розповів, чи потрібна в Україні масова мобілізація
Резніков зазначає, що зараз немає потреби в масовій мобілізації - не використаний повністю навіть наявний резерв. Фото: youtube.com

Поки що в Україні нема потреби в оголошенні масової мобілізації. Однак у майбутньому ситуація, звичайно, може змінитися.

Зараз Україна має достатньо резервів, щоб відновлювати поточні втрати, не вдаючись до масової мобілізації, розповів міністр оборони Олексій Резніков в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми відновлюємо втрати наших бойових бригад, якихось фахівців беремо особливих, які нам потрібні для тих чи інших завдань, але потреби в такій масовій мобілізації станом на сьогодні я не бачу" - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовозобов'язаним та резервістам тепер стане важче сховатись за кордоном

Резніков також нагадав, що мобілізація, яка оголошена в лютому 2022 року, досі не завершена. Вона проводиться в спокійному режимі та зараз Україна не вичерпала навіть ті 100%, встановлені в лютому. Однак ситуація, звичайно, може змінитися і тоді рішення буде прийматися в залежності від розвитку подій.

"Буде прийматися рішення РНБО, Президента, ВР і тоді буде це публічно, що ми збільшуємо потреби сектору безпеки та оборони, нам треба збільшувати мобілізацію" - сказав він.

4 січня 2023 року Кабінет міністрів прийняв постанову про новий порядок військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів в Україні.

Уряд України продовжив відстрочку від призову на військову службу для "заброньованих" працівників призовного віку. Термін дії відстрочки становить місяць.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, чи потрібна в Україні масова мобілізація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути