пʼятниця, 12 листопада 2021 15:45

Водій позашляховика, який зніс дітей на переході, був під метадоном

Водій позашляховика, який зніс дітей на переході, був під метадоном
У Харкові на пішохідному переході н водій Toyota збив 13-річних хлопця і дівчину. Обоє в лікарні. Водій був під наркотиками, за результатами аналізу. Фото: hk.npu.gov.ua

34-річний водій Toyota Land Cruiser, який збив 13-річних школярів у Харкові, був під дією метадону.

Про результати хімічного аналізу 12 листопада повідомив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко, передає Суспільне.

"Провели хімічний аналіз сечі водія. Він на момент ДТП перебував у стані наркотичного сп'яніння метадоном", - повідомив Чубенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син чиновника із судимістю: подробиці про водія, який зніс дітей на переході

Водій сказав слідчим, що порушив правила дорожнього руху, тому що відвернувся на телефон. Те, що був під наркотиками, заперечив.

"За його словами, офіційно ніде не працює. Здав кров і сечу після ДТП. Чоловік пояснив, що збив людей, бо відвернувся на телефон", - сказав Чубенко.

2020 року водій був фігурантом кримінального провадження, пов'язаного з наркотиками. Але справу закрили. Законність цього рішення перевіряє прокуратура.

Місяць тому на водія позашляховика, власником якого він є, склали адмінпротокол через ДТП без травмованих. Цьогоріч водій дістав вирок у справі про крадіжку фотоапарату. Його засудили до трьох років позбавлення волі й призначили покарання - один рік умовно.

Аварія в Харкові сталася 11 листопада на перехресті просп. Науки й вул. Тобольської. Постраждали 13-річні хлопчик і дівчинка, вони в лікарні.

Порушника раніше притягували до відповідальності за незаконне виробництво або зберігання наркотичних засобів. Але чомусь рік тому справу закрили й вона не дійшла до суду.

Зараз ви читаєте новину «Водій позашляховика, який зніс дітей на переході, був під метадоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути