Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2012 15:35

"Вітренківці" пожвавились, побачивши біля Севастополя американський фрегат
8

Фото: Фото: Прес-служба ПСПУ

Американський фрегат у четвер зустріли в Севастополі акцією протесту - більше 50 людей стояли на пристані і скандували "Yankee, go home!".

Фрегат Wella Gulf кілька днів тому зайшов в Чорне море, де, за планом походу, повинен зайти з діловими візитами в порт Констанца, Севастополь і Одесу. Корабель несе на борту 26 керованих крилатих ракет класу Tomahawk з дальністю до 3 тисяч кілометрів. Там також розміщені елементи системи протиракетної оборони.

Корабель зайшов у севастопольську бухту в 09.20. Присутні на Графській пристані пікетувальники зустріли його криками "НАТО - ні", а також спалили заздалегідь заготовлений американський прапор, на якому замість зірочок були намальовані нацистські свастики. З борту фрегата американські військовослужбовці спостерігали за присутніми людьми, деякі моряки знімали те, що відбувається на відео, а інші намагалися щось кричати пікетувальникам.

Акція протесту викликала великий резонанс у місті. На Графську пристань прибули кореспонденти не тільки центральних українських, а й російських телеканалів, а також представники західних ЗМІ. Місце пікету було оточено міліцією, а городяни, які проходять повз, часто приєднувалися до антинатівського пікету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив антиамериканську акцію Вітренко

Як заявив організатор акції депутат міської ради Євген Дубовик (член ПСПУ), вхід американського корабля - це попрання українського законодавства.

"Верховна рада України не давала дозволу на цей захід, але, тим не менш, сюди зайшов військовий корабель, який несе на борту ударне озброєння, і не виключено, що при отриманні команди завдасть удар по Ірану прямо біля наших берегів. Таким чином, Україна - позаблокова держава - може бути автоматично втягнута в міжнародний конфлікт", - зазначив він.

Дубовик також заявив, що збере ще більше прихильників з антинатівського руху і не виключає проведення повторних акцій біля причалу морського вокзалу, де пришвартований фрегат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітренко розкрила світову змову щодо знищення населення України

Wella Gulf пробуде в Севастополі до 31 січня, за цей час американські моряки планують провести з українськими колегами низку тактичних навчань.

Раніше Іран пригрозив заблокувати судноплавство в Ормузській протоці, одному з ключових морських шляхів транспортування нафти з Перської затоки, у відповідь на можливе введення нафтового ембарго. У понеділок глави МЗС країн Євросоюзу все-таки схвалили введення санкцій на постачання нафти з Ірану. При цьому представники США раніше заявили, що не дозволять закрити Ормузську протоку.

Зараз ви читаєте новину «"Вітренківці" пожвавились, побачивши біля Севастополя американський фрегат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути