вівторок, 05 липня 2011 17:57

Вітренко розкопала націонал-фашистську суть Януковича

Вітренко розкопала націонал-фашистську суть Януковича

Лідер Прогресивної соціалістичної партії (ПСПУ) Наталія Вітренко вважає, що попередній президент України Віктор Ющенко і нинішній глава держави Віктор Янукович ідеологічно єдині і захищають націонал-фашизм.

Про це вона заявила в коментарі Gazeta.ua, коментуючи ухвалення Окружним адміністративним судом Києва рішення про притягнення Ющенка як третьої особи до справи скасування указу, в якому воїни Організації українських націоналістів (ОУН) та Української повстанської армії (УПА) були визнані учасниками боротьби за незалежність України.

"Я глибоко переконана, що це ні на що радикально не вплине, тому що історичну правду змінити не можна. Рішенням Нюрнберзького військового трибуналу доведено злочини - планування агресії, вчинення агресії проти Радянського Союзу і Польщі. І у всьому цьому чітко показана роль ОУН-УПА. Тому все це відбілити не вдасться нікому", - сказала Вітренко.

У той же час, за її словами, залучення Ющенко у цей процес підтвердило те, що "і Ющенко, і Янукович - одне і те ж".

"Вони націонал-фашистську ідеологію захищають і ідеологічно єдині. Тому що Ющенко не повинен був брати участь в цьому процесі. Він не може скасувати указ. Його може скасувати тільки чинний президент. Тому суд абсолютно правомірно мій позов переадресував Януковичу. Але Янукович ні на одне засідання не з'явився. А тут вже під завісу раптом з'являється Ющенко. Це доводить їхню ідеологічну спорідненість", - впевнена лідер ПСПУ.

Разом з тим, прогнозуючи результат судового розгляду її позову, Вітренко відзначила, що можливе прийняття політичного рішення.

"Я людина, яка вихована на нормах права. І враховуючи, що є норми міжнародного права, пакти і резолюції ООН, і Конституція, і закони України, тут може бути тільки правове рішення - це скасування указу. Ну, а якщо буде політичне, замовлене рішення, то, на жаль, така сьогодні Україна", - резюмувала прогресивна соціалістка.

Нагадаємо, 28 липня 2010 року Окружний адміністративний суд Києва розпочав судовий процес щодо надання статусу учасників боротьби за незалежність України представникам Організації українських націоналістів, Української повстанської армії та інших організацій. З позовом до суду звернулася лідер ПСПУ Наталія Вітренко.

Пізніше Окружний адміністративний суд м. Києва прийняв рішення про залучення Віктора Ющенка як третьої особи на стороні відповідача у справі скасування указу.

 

Зараз ви читаєте новину «Вітренко розкопала націонал-фашистську суть Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути