Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2011 09:20

Суд заборонив антиамериканську акцію Вітренко

Суд заборонив антиамериканську акцію Вітренко

Одеський окружний адміністративний суд заборонив Одеської обласної організації Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко проводити акції протесту у зв'язку з заходів в Одеський порт корабля ВМС США.

Про це заявила голова міської організації ПСПУ Ольга Соловенко.

"Прогресивні соціалісти Одеси повідомили у відповідності зі ст. 39 Конституції України та ст. 11 Європейської конвенції з прав людини про проведення мирної, підкреслю - мирної, акції протесту на захист територіальної цілісності України, проти незаконного вторгнення корабля ВМС США в територіальні води України і входження в порт Одеси...", - повідомила вона.

"Порушивши всі процесуальні норми, не повідомивши нас і призначивши засідання суду на 18.00 (після закінчення робочого дня 2 червня), позбавивши наших представників можливості прибути до суду, вони заборонили проводити нам акції", - додала керівник одеських прогресивних соціалістів.

Одеська обласна організація ПСПУ мала намір зустріти судно Військово-Морських сил США "Anzio" акціями протесту та мітингами.

Раніше Кабінет міністрів України надав попередній дозвіл на захід корабля в територіальне море України та в Одеський морський торговий порт з 3 по 7 червня 2011 року.

Згідно з інформацією посольства США, водотоннажність корабля "Anzio" становить 9600 тонн, довжина - 173 м, ширина 16.8 м, осідання - 10.2 м. Особовий склад на борту - 33 офіцера, 367 матросів.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив антиамериканську акцію Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути