Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 08:23

Вищий адмінсуд відмовив опозиційним каналам у задоволенні їх скарг

Вищий адмінсуд відмовив опозиційним каналам у задоволенні їх скарг

Вчора, 26 січня, Вищий адміністративний суд України відмовив 5 каналу, а також телеканалам ТВi і СТБ у задоволенні їх касаційних скарг у так званій "частотній справі".

Як зазначає Телекритика, відповідна постанова, якою постанова Київського апеляційного суду залишена без змін, була оголошена колегією суддів 26 січня. Постанова набирає чинності з моменту оголошення і може бути переглянуте Верховним судом України.

Раніше Київський апеляційний суд у своїй постанові визнав протиправним рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року про визначення переможцями конкурсу на частоти 5 каналу і ТВi.

Генеральний директор ТВi Микола Княжицький і представник 5 каналу в суді Тетяна Малашенкова заявили про намір надалі оскаржити рішення ВАСУ у Верховному суді і Європейському суді з прав людини.

Як повідомлялося раніше, Вищий адміністративний суд України розглядає касаційні скарги ТРК Телерадіосвіт (ТВi), НБМ (5 канал), Експрес-інформ (5 канал) і СТБ у справі по позовах ТРК Служба інформації (НТН) і ТРК Кіно-ТВ (Enter Film) до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення відносно оскарження результатів конкурсу на частоти, що проводився в січні 2010 року.

Нагадаємо, що ТВi просив відмінити постанову апеляційного суду в частині задоволення позовних вимог. НБМ і Експрес-інформ - направити справу на новий розгляд, оскільки, на їхню думку, суд не з'ясував обставини справи. СТБ - відмінити рішення першої і апеляційної інстанцій у частині, яка стосується лише двох частот, які виграв у конкурсі СТБ.

Раніше Княжицький заявив, що у судовому розгляді довкола конкурсу Нацради він покладається на міжнародні журналістські організації, які у разі програшу ТВi "оголосять війну порушникам демократії і свободи слова".

За матерiалами: Інтерфакс-Україна, РБК-Україна, Телекритика

Зараз ви читаєте новину «Вищий адмінсуд відмовив опозиційним каналам у задоволенні їх скарг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути