пʼятниця, 19 квітня 2013 14:42

Вибухом на техаському заводі вбило 14 осіб

Вибухом на техаському заводі вбило 14 осіб
Руїни після вибуху. Фото: Reuters

Мер техаського міста Вест Томмі Маска (Tommy Muska) заявив, що в результаті вибуху на заводі з виробництва добрив West Fertilizer загинули 14 людей. Про це, як повідомляє Reuters, Маска розповів на прес-конференції, яка відбулася 18 квітня.

За словами мера міста, четверо загиблих - пожежники, які прибули на завод гасити пожежу ще до того, як стався вибух. Крім того, як повідомляє ABC News, Томмі Маска заявив, що кількість зниклих безвісти після вибуху становить від 35 до 40 осіб, серед яких значаться п'ятеро пожежників.

Тим часом, поліція, яка раніше оцінювала кількість жертв як 5-15 осіб, поки не дає точних даних про число загиблих.

В даний час рятувальники і пожежники продовжують розбирати завали на місці вибуху і в околицях.

Вибух на заводі з виробництва добрив West Fertilizer, який знаходиться недалеко від техаського міста Вест, стався ввечері 17 квітня (ранком 18-го по Києву). За попередніми даними, причиною вибуху стала пожежа, яка почалася у резервуарі з безводним аміаком і потім перекинувся на сусідні будівлі.

У результаті вибуху було зруйновано і сильно пошкоджено від 50 до 75 будинків, у тому числі житлові будинки. Вибух був настільки сильним, що Геологічна служба США (USGS) зафіксувала поштовх магнітудою 2,1.

Спочатку повідомлялося, що кількість загиблих складає близько 70 людей, проте пізніше влада Техасу знизила оцінку кількості жертв, повідомивши, що загинули від 5 до 15 осіб. Точний підрахунок кількості загиблих поки залишається складним через великий масштаб руйнувань, викликаний вибухом.

Через що сталося загоряння, поки неясно. Як писав журналіст місцевого телеканалу KWTX-TV Джей Хікс, у 2006 році завод West Fertilizer був оштрафований на 2300 доларів за недотримання заходів безпеки. Крім того, за даними Agence France-Presse, у 2012 році завод був оштрафований на 10 тисяч доларів за неправильне транспортування небезпечних речовин, зокрема, безводного аміаку.

За даними Associated Press, Управління безпеки при міністерстві праці США (OSHA) не перевіряло роботу техаського заводу з 1985 року. Під час останньої перевірки завод також був оштрафований за неправильне зберігання безводного аміаку і деякі інші порушення.

Зараз ви читаєте новину «Вибухом на техаському заводі вбило 14 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути