четвер, 18 квітня 2013 13:21

Вибух на заводі у Техасі зруйнував 75 будинків
10

Фото: Фото: Reuters

В результаті вибуху, що стався на заводі в Техасі, зруйнованими і сильно пошкодженими виявилися від 50 до 75 будинків, у тому числі житлові будинки. Про це повідомляє місцевий підрозділ каналу CBS. Повністю знищені близько 10-15 будівель.

Влада побоюється, що під завалами можуть знаходитися люди, ведеться їх пошук. За останніми даними, жертвами вибуху в Техасі стали до 70 осіб. Ще понад 200 людей постраждали, близько 40 з них у критичному стані, уточнює NBC News.

Вибух на заводі з виробництва добрив West Fertilizer, розташованому недалеко від техаського міста Вест (West), стався ввечері 17 квітня за місцевим часом. Причиною катастрофи стала пожежа, що почалася в резервуарі з безводним аміаком, який після перекинувся на сусідні будівлі.

Через що сталося загоряння, поки невідомо. Як написав у своєму твіттері журналіст місцевого телеканалу KWTX-TV Джей Хікс, у 2006 році завод West Fertilizer був оштрафований на 2300 доларів за недотримання заходів безпеки.

Сила вибуху була настільки велика, що поштовх магнітудою 2,1 зафіксувала Геологічна служба США (USGS).

Влада міста оголосила евакуацію. Населення Веста становить 2600-2700 осіб. Як пише CNN, екстрені служби побоюються, що вибухнути може ще один резервуар з хімікатом. Як передає канал, у людини безводний аміак може викликати серйозні опіки.

Зараз ви читаєте новину «Вибух на заводі у Техасі зруйнував 75 будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути