четвер, 18 квітня 2013 15:58

Поліція Техасу заявляє, що в результаті вибуху загинули від 5 до 15 осіб

Поліція Техасу заявляє, що в результаті вибуху загинули від 5 до 15 осіб
Фото: Reuters

Поліція Техасу після проведеної перевірки назвала нове число жертв вибуху на заводі з виробництва добрив West Fertilizer, розташованого недалеко від техаського міста Вест (West). Як повідомляє Associated Press, йдеться не про 70 загиблих, а про п'ять-п'ятнадцять. При цьому число поранених оцінюється у 160 осіб.

В околицях заводу були сильно пошкоджені десятки будівель, близько 15 будов були знищені повністю. Вибух був такої сили, що сейсмологи зафіксували еквівалент підземного поштовху магнітудою 2,1, повідомляє NBC News.

За словами рятувальників і пожежників, які беруть участь у розборі завалів на місці вибуху, околиці заводу нагадують зону бойових дій - настільки великий масштаб руйнувань. Саме через цей хаос точний підрахунок числа загиблих поки представляється неможливим.

Вибух на підприємстві стався ввечері 17 квітня. За попередніми даними, все почалося з пожежі в резервуарі з безводним аміаком, після чого полум'я перекинулося на сусідні будівлі.

До ліквідації наслідків вибуху і пожежі підключилась не тільки муніципальна влада, але й керівництво штату Техас. Його губернатор Рік Перрі пообіцяв надати всю необхідну допомогу постраждалим і сім'ям загиблих. У Вашингтоні заявили, що Барак Обама також "уважно стежить за ситуацією".

Зараз ви читаєте новину «Поліція Техасу заявляє, що в результаті вибуху загинули від 5 до 15 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути