четвер, 18 квітня 2013 20:28

Янукович висловив співчуття Обамі у зв'язку із трагедією на заводі в Техасі

Янукович висловив співчуття Обамі у зв'язку із трагедією на заводі в Техасі
Фото: independent.co.uk

Президент України Віктор Янукович висловив співчуття Президентові Сполучених Штатів Америки Бараку Обамі у зв'язку людськими жертвами, спричиненими вибухом на хімічному заводі в штаті Техас.

"Від імені народу України та від себе особисто висловлюю Вам і родинам загиблих глибокі співчуття, а також прошу передати слова підтримки і побажання швидкого одужання всім постраждалим", - йдеться у співчутті Глави держави.

Як повідомлялося, в середу ввечері, 17 квітня (ранок 18 квітня по Києву), в американському місті Вест в штаті Техас на хімічному заводі з виробництва добрив почалася масштабна пожежа і пролунав потужний вибух. Поліція підтвердила, що загинули від п'яти до 15 осіб, проте ЗМІ повідомляють про десятки жертв. Більше 160 людей отримали поранення.

Вибуховою хвилею було пошкоджено десятки сусідніх споруд, в тому числі школа, будинок престарілих і багатоповерховий житловий будинок. Рятувальники припускають, що під завалами знаходяться люди, в тому числі - діти. Раніше місцевий телеканал KWTX повідомляв про 70 загиблих і сотні поранених.

Крім того, вибух спровокував землетрус магнітудою 2,1. При цьому пожежу на заводі все ще не вдається локалізувати. Пожежники не можуть працювати в повну силу через токсичний дим, сильний вітер і ризик повторного вибуху. Проте Суонтон запевняє, що дим від пожежі вже не становить загрозу для здоров'я людей.

Поки не вдалося встановити, чи пожежа на заводі добрив почалася через підпал або через хімічний процес.

Зараз ви читаєте новину «Янукович висловив співчуття Обамі у зв'язку із трагедією на заводі в Техасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути