четвер, 13 квітня 2017 18:10

Вчителька померла після скандалу в школі

Вчителька померла після скандалу в школі
Вчителька померла після скандалу в школі ФОТО: kp.ua

У Херсонській гімназії №1 померла вчителька після з'ясування стосунків з батьками школяра. У жінки стався інсульт. Рідні звинувачують у її смерті школу.

Про це повідомляє "Комсомольска правда".

"Після уроку фізкультури діти облили водою смартфон однокласника. Чи жартома, чи на зло - невідомо. У гімназії №1 розповідають, що школяр з однолітками та вчителями ладнав погано. Класний керівник Наталія Мамренко не була присутньою під час конфлікту. Однак матір учня влаштувала скандал. Педагога викликали в учительську. Її син Максим каже, що мати дуже переживала, що довелося зірвати урок. А діти сидять без діла. В учительській знаходилися три завучі, соціальний педагог, психолог і мати з тіткою учня, якому зіпсували телефон. Розмова на підвищених тонах тривала 50 хвилин. Вчительці стало зле. Згодом жінку відпустили до учнів. Однак Наталя не змогла встати з дивану. Медсестри в школі не було, тому їй викликали "швидку". Лікарі констатували у 53-річної жінки інсульт. Через 2 доби потерпіла померла в реанімації", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-директор школи повісилася у власній квартирі

"Мама була молодою, здоровою, грала у волейбол, щороку проходила медкомісію. Однак навантаження в школі у неї були непомірні. Обіцяли на початку цього року 16 годин, а тягнути довелося 29. Перед початком навчального року два вчителі звільнилися. А мама залишилася удвох із колегою", - розповів син загиблої.

Родина покійної Наталії Мамренко хоче притягти до відповідальності всіх - маму Родика, керівництво гімназії і навіть начальника управління освіти Херсонської міськради як роботодавця. У відкритому листі Максим пише, що треба покарати за доведення його матері до інсульту. На його думку, скандал намагаються зам'яти.

"Ми писали, куди тільки могли - в прокуратуру, поліції, мерію, обласний відділ освіти. Через якийся мобільний погубити людину! Її ж просто там добивали. Тільки після того, як звернулися на гарячу лінію уряду, в Держохороні праці створили комісію за нашою скаргою", - додав він.

Поліція поки що не відкрила кримінальне провадження. Слідчі з'ясовують обставини.

Зі слів близьких, Наталя була трудівницею. На собі тягла всю родину. Підробляла на вихідних репетитором. Вона педагог із 26-річним досвідом.

На наступний день, коли стало відомо про смерть Наталії Мамренко, мама Родіона повідомила гімназію, що переводить сина вчитися до іншої області.

В управлінні освіти Херсонської міськради кажуть, що службового розслідування не було.

"Тривають перевірки. Офіційних результатів судмедекспертизи немає. Тому зарано говорити, що стало причиною смерті".

У харківській школі №159 вчительку підозрюють у побитті третьокласника. За попередньою інформацією, вчителька – мама однокласниці хлопчика, з якою він побився чи посварився, втрутилася у конфлікт. На певний час закрилася з дитиною в туалеті. Після цього учень вийшов заплаканим. Однокласники стали свідками цього інциденту. Дитина перебуває в лікарні. У якому стані - поки що невідомо. Мати звернулася до правоохоронців. У поліції відкрили кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Вчителька померла після скандалу в школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути